București, 31 mai 2022

Compania Beciul Domnesc a participat primăvara aceasta la International Rosé Championship 2023 desfășurat în mod traditional la Cracovia, în Polonia, unde a obținut 4 medalii importante.

Organizat de revista poloneză de vinuri Czas Wina”, concursul se adresează în special producătorilor de vinuri rosé. Această exclusivitate permite juriului să se concentreze asupra calităților unice ale vinurilor rose.

La competiția de anul acesta au participat peste 200 de vinuri rose din 15 țări diferite și doar 30% dintre concurenți au primit o medalie. Juriul a fost alcătuit dintr-o varietate de persoane foarte experimentate din industria vinului, cum ar fi Masters of Wine, jurnaliști, oenologi și somelieri.

Anul acesta, compania Beciul Domnesc a adăugat în palmares trei medalii de aur și argint, dar și premiul Best Value pentru unul dintre vinurile rose prezente în portofoliul companiei. Vinurile care au obținut premii sunt:

• Aur – Rosé Verité – Cabernet Sauvignon – sec
  • Argint – Rosé Verite – Cabernet Sauvignon – demisec
  • Argint – Sceptrus – Pinot Noir & Cabernet Sauvignon – sec
  • Best Value – Rosé Verité – Cabernet Sauvignon – sec

Sticlele rămase în urma concursului vor fi folosite în scopuri educaționale și pentru a promova vinurile rosé pe piața poloneză în timpul ENOEXPO din toamnă de la Cracovia, cel mai mare târg de vinuri din Polonia. Cele mai bune zece vinuri vor fi prezentate în cadrul unui masterclass special în timpul expoziției.

Compania Beciul Domnesc este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România, având o expertiză de peste 70 de ani în producția vinurilor și vinarsurilor. Compania exploatează peste

1.400 de hectare cultivate cu viță de vie nobilă din podgoriile renumite  Cotești, Odobești, Panciu și Huși. Calitatea vinurilor companiei Beciul Domnesc a fost recunoscută de către specialiști din întreaga lume și premiată la competiții naționale și internaționale.

Despre COMPANIA BECIUL DOMNESC

Înfiinţată în anul 1949, Beciul Domnesc este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România. Compania exploatează peste 1.400 de hectare cultivate cu viţă de vie nobilă, amplasate în renumitele podgorii Cotești, Odobești, Panciu și Huși. Mândria companiei este Monumentul Beciul Domnesc, care datează din vremea lui Ştefan cel Mare şi găzduieşte peste 100 000 sticle de vin. Datorită importanţei sale istorice, Monumentul Beciul Domnesc a fost inclus în patrimoniul cultural al României.

Portofoliul Beciul Domnesc cuprinde produse din categoriile vin, vinars, băuturi spirtoase și oţet. Printre brandurile de vin din portofoliul companiei se numără Mirabilis Machina, Vinoteca, Comoara Pivniţei, Sceptrus, Rosé Vérité, Grand Reserve, Beciul Domnesc, Sigillum Moldaviae și altele, iar portofoliul de vinarsuri este format din brandurile Mioriţa și Jad.