Consiliul Naţional al IMM-urilor din România a organizat astăzi, 27 aprilie, la Guvernul României, o dezbatere cu privire la semnarea Acordului cadru pentru digitalizare al partenerilor sociali din România.

Subsecvent acordului european semnat între cei 4 parteneri sociali europeni (SMEunited, Business Europe, ETUC și CEEP) acordul cadru reprezintă angajamentul comun al partenerilor sociali din România privind digitalizarea relațiilor de muncă în ceea ce privește noile oportunități de angajare, creșterea productivității, îmbunătățirea condițiilor de muncă sau cele mai noi modalități de organizare a muncii.

Inițiator al demersului național, CNIPMMR militează pentru modelarea pieței muncii, digitalizarea aducând beneficii clare atât pentru IMM-uri cât și pentru angajații acestora, în contextul în care forța de muncă este într-o continuă schimbare iar integrarea cu succes a tehnologiilor digitale la locul de muncă trebuie să asigure cele mai bune rezultate pentru mediul de afaceri.

 

În cadrul evenimentului au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale, instituții cu atribuții în procesul de digitalizare a muncii precum și partenerii sociali reprezentativi la nivel național. Astfel, au avut intervenții în cadrul dezbaterii urmatorii:

  • Florin Jianu, Președinte Consiliul Național al IMM-urilor din România
  • Sebastian BURDUJA, Ministrul cercetării, inovării și digitalizării
  • Cristian VASILCOI, Secretar de Stat, Ministerul muncii și solidarității sociale
  • Iacob BACIU, Președinte Confederaţia Sindicatelor Democratice din România- CSDR
  • Cristian-Nicolae STĂNICĂ, Președinte Comisia Națională de Strategie și Prognoză
  • Dragoș-Cristian VLAD, președinte Autoritatea pentru Digitalizarea României
  • Adelina DABU, Head of Public Affairs, Confederația Patronală Concordia
  • Minel IVAȘCU, Vicepreședinte Blocul Național Sindical BNS
  • Mihai TALPOȘ, Școala Informală de IT

 

“Astăzi organizăm o dezbatere legată de acordul cadru care va fi semnat de către partenerii sociali cu privire la digitalizarea relațiilor de muncă. Sunt convins de faptul că schimbarea produsă de procesul de digitalizare, atât în viața socio- economică cât și în cadrul întreprinderilor și a relațiilor de muncă, va aduce schimbări pe piața angajărilor și a relațiilor dintre angajatori și angajați. Ca de fiecare dată, venim cu o serie de propuneri, și aici amintim utilizarea fondurilor europene în formarea profesională, a fondurilor alocate prin PNRR în domeniul digitalizarii și transformării inteligente a IMM-urilor, educația fiind, de asemenea, extrem de importantă în tot acest proces. Pentru perioada următoare, ne propunem să avem dezbateri cu privire la acest acord și, spre finalul anului, să îl semnăm cu toți partenerii sociali.”, Florin Jianu, președinte CNIPMMR.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here