• 14.000 de elevi de liceu participă în acest an, alături de profesorii lor, la programul de educație pentru sănătate organizat de JA Romania cu susținerea AstraZeneca.

 

  • Prin intermediul programului, elevii și profesorii participanți beneficiază de acces gratuit la resurse educaționale dedicate prevenției și încurajării obiceiurilor sănătoase.

 

Junior Achievement (JA) România, cu susținerea AstraZeneca, derulează ediția 2022-2023 a programului de educație pentru sănătate adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani.

 

Peste 480 de profesori din 140 localități și-au manifestat opțiunea de a participa la activitățile din acest an și de a forma, pentru 14.000 de elevi, atitudini și comportamente care să contribuie la păstrarea stării de sănătate și prevenirea apariției unor boli cronice netransmisibile.

 

Programul include o componentă de educație formală – activități la clasă ce au la bază kit-ul educațional dedicat sănătății sistemelor cardiovascular și respirator, alimentației sănătoase, respectiv prevenției bolilor cronice netransmisibile –, precum și o serie de activități extracurriculare dedicate creșterii gradului de conștientizare în rândul adolescenților cu privire la pericolele sedentarismului și la beneficiile activității fizice zilnice asupra dezvoltării fizice și psihice a tinerilor.

 

Voluntarii AstraZeneca se vor alătura și în acest an programului, pentru a oferi elevilor explicații și exemple care să îi ajute să înțeleagă mai bine conceptul de boli cronice netransmisibile, precum și principalii factori de risc asociați și obiceiurile zilnice care contribuie la prevenția acestora.

 

Programul face parte din Young Health Programme, o inițiativă globală derulată de AstraZeneca în peste 30 de țări din întreaga lume, având ca scop informarea și educarea tinerilor pentru prevenirea celor mai frecvente boli cronice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here