Decizia pensiilor speciale nu poate fi doar a Guvernului, a Parlamentului și a Curții Constituționale, aflate într-un conflict de interese evident.

 

 

 

Romanian Business Leaders face un apel către toate organizațiile mediului de afaceri și cele ale societății civile pentru coalizare și solicită Guvernului și Parlamentului ca organizațiile să fie invitate în consultări asupra deciziilor privind pensiile speciale, în condițiile în care Curtea Constituțională nu poate fi arbitru într-un meci în care este jucător. Miza este viitorul României și el nu poate fi lăsat în mâna celor care sunt într-un conflict evident de interese.

 

Coaliția pentru PNRR va fi coaliția organizațiilor care vor monitoriza și vor interveni cu toate instrumentele legale posibile, ca România să nu rateze șansa modernizării.

 

Dacă România ar fi o întreprindere, consiliul ei de administrație ar fi Guvernul și Parlamentul, care au decis să își crească beneficiile. Angajații săi ar fi mediul de afaceri, care acum sunt amenințați de către consiliul de administrație cu scăderea veniturilor prin impozitare suplimentară, care să acopere nevoia consiliului de a-și crește beneficiile. Și ar mai avea întreprinderea România 19 milioane de acționari, populația sa, care riscă să piardă 23 de miliarde de euro, banii rămași din PNRR: autostrăzi, spitale, digitalizare, modernizare.

 

Haideți să nu fim doar spectatori în desenarea viitorului Romăniei. Datorăm asta copiilor noștri!

 

 

———————————————–

Despre Romanian Business Leaders
Romanian Business Leaders (RBL) este vocea și vehiculul de acțiune al liderilor din mediul privat de business pentru construcția unei Românii în care generațiile viitoare să își dorească să trăiască. Misiunea RBL este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii. Proiectele Fundației se subscriu celor trei domenii pe care comunitatea RBL le consideră importante pentru schimbarea și dezvoltarea societății: antreprenoriat, educație și bună guvernare. Mai multe pe www.rbls.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here