București, 20 decembrie 2022 – TikTok încurajează comunitatea să creeze, să se conecteze și să interacționeze pe platformă. Acesta este motivul pentru care le oferă creatorilor și urmăritorilor o gamă de funcții, instrumente și resurse pentru a avea control asupra experienței pe platformă. Astăzi, TikTok adăugă un instrument care oferă mai mult context despre conținutul recomandat în feed-ul For You.

De ce este recomandat conținutul în pagina For You

Feed-ul TikTok For You îi ajută pe oameni să descopere o diversitate incredibilă de idei, creatori, produse și divertisment. Sistemul TikTok recomandă conținut prin clasificarea videoclipurilor folosind o combinație de factori pe baza activității de pe platformă, care include ajustarea pentru subiecte care nu prezintă interes pentru utilizator. Scopul TikTok este de a oferi conținut relevant și distractiv.

Pentru a ajuta comunitatea să înțeleagă de ce un anumit video este recomandat, TikTok lansează un nou instrument în următoarele săptămâni. Cum funcționează acest instrument:

• În pagina For You, apasă pe butonul share.
  • Apoi, apasă pe iconița cu semnul întrebării numită „Why this video?”/ „De ce acest videoclip?”.
  • De acolo, utilizatorii pot afla motivele pentru care le-a fost recomandat un anumit video.

Sistemul de recomandări TikTok este susținut de modele tehnice, așa că platforma încearcă să ofere detalii tehnice mai ușor de înțeles care se bazează pe:

• Interacțiunile utilizatorilor, precum conținutul pe care îl urmăresc, îl apreciază sau îl distribuie, căutările sau comentariile pe care le postează.
  • Conturile pe care un utilizator le urmărește sau care îi sunt sugerate.
  • Conținutul postat recent într-o anumită regiune.
  • Conținutul popular într-o anumită regiune.

Noul instrument reprezintă unul dintre numeroasele moduri prin care TikTok lucrează pentru a le oferi oamenilor care folosesc platforma mai multă transparență și continuă pașii luați de companie pentru a atinge acest obiectiv. De exemplu, TikTok publică reguli pentru categoriile care nu sunt eligibile pentru recomandare, instrumente care ajută la customizarea recomandărilor și resurse educaționale care explică modul în care funcționează recomandările de conținut. Privind înainte, TikTok va continua să extindă acest instrument pentru a aduce mai multă transparență recomandărilor de conținut.

Despre TikTok

TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are birouri globale în Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul și Tokyo.

Pentru mai multe informații: