Bucureşti, 21 noiembrie 2022.  Electromontaj își extinde portofoliul, prin noul parteneriat economic și corporativ cu Hidroconstrucția

În urma autorizării tranzacției de către Consiliul Concurenței, Electromontaj SA, lider pe piața construcțiilor energetice din România, cu proiecte în întreaga lume, devine acționar majoritar al Hidroconstrucția SA, cea mai mare companie românească specializată în domeniul construcţiilor hidroenergetice şi hidrotehnice.

„Acest pas este parte din strategia de expansiune a business-ului nostru atât pe plan intern cât și extern și mă bucur că o companie românească cu o tradiție și expertiză la fel de puternică în domeniul construcțiilor energetice, se va alătura grupului Electromontaj. Investiția în Hidroconstrucția vine ca o mișcare strategică naturală, având în vedere parcursul similar al celor două companii și  care nu face decât să întărească misiunea Electromontaj, aceea de a susține tranziția globală spre un viitor sustenabil, bazat pe energie electrică ”, declară Ionuț Tănăsoaica, CEO Electromontaj.

“Ne bucurăm că am găsit în Electromontaj partenerul potrivit pentru a duce mai departe peste 70 de ani de realizări și expertiză în domeniul construcțiilor energetice și că vom contribui astfel la crearea unui viitor sustenabil din punct de vedere energetic”, declară Mihăiță Fundeanu, Director General Hidroconstrucția.

Investiția grupului Electromontaj în Hidroconstrucția va consta în sinergii la nivel de grup, transfer de bune practici și expertiză, precum și sprijin financiar pentru îmbunătățirea fluxului de lichidități din Hidroconstrucția SA și a subsidiarelor acesteia.

Hidroconstrucția SA este o companie  românească cu capital 100% privat, înființată în 1950, ca unic constructor al investiției hidroenergetice de la Bicaz, cu lucrări hidroenergetice de importanță națională, de o complexitate aparte, precum Vidraru sau Porțile de Fier I și II, cu participare la proiectul celei mai mari ecluze maritime, portul belgian Anvers, și reabilitarea și extinderea uneia dintre cele mai mari exploatări de potasiu din lume, aflată în Iordania, pe malul Mării Moarte.

Grupul Electromontaj, lider pe piața construcțiilor energetice din România, a cărei activitate depășește granițele țării, cu proiecte în întreaga lume, are în componență Emfor Montaj, companie specializată în construcția de fundații pentru linii electrice și construcții civilie, Iproeb SA Bistrița, companie producătoare de cabluri și conductori electrici Electrotehnica, producători de echipamente electrice, transformatoare și bobine, precum și unități de producție proprii, o fabrică de stâlpi metalici, o fabrică de cleme și armături electrice și o stație de testări pentru stâlpi electrici,  una dintre cele mai mari din lume.

Grupul Electromontaj a înregistrat la finalul anului 2021 la nivel consolidat o valoare a activului net (capitaluri proprii) de 471 milioane lei, o cifră de afaceri de 472 milioane lei și un profit net de 25,5 milioane lei.

Conducerile Electromontaj și Hidroconstrucția sunt încrezătoare în viitorul comun al celor două companii emblematice ale industriei românești, viitor orientat spre consolidarea unui grup de construcții în domeniul energiei prezent și activ atât pe plan local cât și global, cu un colectiv de peste 3.000 angajați, cu capital privat românesc.

Despre Electromontaj

Electromontaj este o companie tehnologică, înființată în 1949, cu sediul în România, cu proiecte în întreaga lume, lider pe piața construcțiilor energetice din România.

Electromontaj proiecteaza, construiește, transformă și menține infrastructura pentru distribuţia inteligentă a energiei electrice și este o companie cu capital privat 100% autohton.

Din Grupul Electromontaj mai fac parte companiile Emfor, Iproeb și Electrotehnica.

Activitatea de producţie internă este organizată în puncte de lucru răspândite pe tot cuprinsul ţării și precum și în unităţi de producţie proprii în Bucureşti (Fabrica de Stâlpi Zincați) şi în Câmpina (fabrica de Cleme și Armături), și o Stație de Testări pentru Stâlpi Electrici,  una dintre cele mai mari din lume.

Grupul Electromontaj are peste 1.500 de angajați.

Printre cei mai importanți parteneri ai Electromontaj se numără:

Transelectrica, E-Distribuție, Siemens Energy, General Electric, CNAIR, Electrica, Hidroelectrica, Alro Slatina, Delgaz Grid, Alstom Grid Gmbh, Retrasib, Energobit, Energotech, Electromontaj Cluj, Romelectro, UMB, TenneT TSO B.V – Olanda, (ESO) EAD – Bulgaria, GE Renewable Energy – Germania, EAC – Cipru, IPTO – Grecia, MEPIU – Rep. Moldova, NEPCO – Iordania, TRANSCO – Abu Dhabi, ADWEA Abu Dhabi, EDCL -Rwanda, TANESCO – Tanzania.