Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a organizat joi, 8 septembrie, cea de-a treia ediție a Conferinței Anuale a Distribuitorilor de asigurări de locuințe. Sub sloganul „Anul Solidarității”, PAID a acordat premii, în semn de recunoaștere, pentru proiectele care au avut o contribuție aparte la felul în care societatea a făcut față provocărilor din ultimii ani. La eveniment au participat distribuitorii de asigurări de locuințe, reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor din domeniu, alături de alți parteneri strategici ai PAID.

Anul 2022 a fost un an în care solidaritatea – prima din valorile fundamentale ale PAID – a fost în centrul atenției. Solidaritatea este și între noi, actorii pieței de asigurări, cu toții am contribuit la acoperirea deficitului de asigurare creat de falimentul City și suntem foarte aproape de a recupera clienții pierduți din acest motiv. Recunoașterea publică a PAID a crescut în 2022 și acest lucru ne va ajuta să creștem încrederea populației în sistemul de asigurări și să creștem responsabilitatea individuală”, a declarat Francois Coste, președintele Consiliului de Administrație al PAID, la începutul evenimentului.

În cadrul evenimentului, Fundația Comunitară București și Asociația Habitat for Humanity au fost premiate pentru proiecte privind conștientizarea riscului seismic, respectiv acțiuni umanitare de asigurare a adăpostului pentru cetățenii ucraineni refugiați în România.

„Am premiat o serie de proiecte menite să crească gradul de protecție financiară a proprietarilor de locuințe, dar și inițiative de limitare a pierderilor suferite de proprietarii de locuințe din cauza dezastrelor. Trofeul „Partenerul Anului” revine Inspectoratului General pentru Situații de Urgențe și Asociației Municipiilor din România, ca urmare a colaborării de excepție care a dus la o premieră în piața asigurărilor, un spot de interes public preluat de majoritatea difuzorilor din audiovizual”, a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.

Prezent la eveniment, Secretarul de stat Alexandru Vasilescu a subliniat importanța sistemului de asigurări obligatorii de locuință. Reprezentantul Guvernului a vorbit apreciativ despre campaniile de informare și conștientizare derulate de PAID și despre eficiența modelului de parteneriat public privat care stă la baza societății.

„Acest sistem a fost proiectat încă de la început ca un sistem bazat pe solidaritate și incluziune socială. Cred cu tărie că prezentul – astăzi – este cel mai bun moment în care să ne informăm și să ne pregătim pentru a face față unui posibil dezastru natural. Autoritățile locale și centrale au datoria de a fi implicate activ alături de PAID în identificarea de măsuri și implementarea de proiecte menite să sporească gradul de asigurare al locuințelor fiecărui județ din România”, a declarat Secretarul de stat Alexandru Vasilescu.

Reprezentantul IGSU, adjunct al Inspectorului General, a vorbit despre responsabilitatea care unește cele două organizații.

„Dialogul dintre PAID și IGSU se poartă de mult timp. Premiul acesta este un angajament pentru noi. Vom fi alături de PAID pentru că există această nevoie. Suntem împreună în această campanie. Suntem direct implicați în gestionarea consecințelor unor situații de urgență și a unor dezastre, prin urmare cred că suntem real uniți de aceeași responsabilitate, nu doar prin vorbe”, a declarat generalul de brigadă Benone-Gabriel Duduc.

Reprezentanții PAID au subliniat faptul că sunt multe inițiative lăudabile și multe companii din industrie care merită recunoaștere pentru modul în care s-au implicat în sprijinul comunităților în ultimii ani, felicitând promotorii acestora. Totodată, conducerea societății a reafirmat angajamentul față de misiunea asumată, asigurarea protecției financiare pentru locuințe în cazul producerii unor dezastre.

Despre PAID

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuință, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: – Cutremur – Inundații – Alunecări de teren.