SC IPEC SA companie privată, românească, fondată în anul 1990 de către familia Covaciu, lider mondial în producția articolelor de menaj din Vitreous china începe o nouă etapă în programul de transformare către o producție sustenabilă.

Pentru a ne atinge obiectivul de a deveni sustenabili și independenți din punct de vedere energetic, am demarat proiectul Centrală electrică fotovoltaică pentru autoconsum în cadrul IPEC SA în colaborare cu Innovation Norway.

Prin intermediul acestui proiect vom produce anual 1041 MWh cu ajutorul panourilor solare cel târziu cu data de 30.09.2023. Aceasta este echivalent cu reducerea cu 319 tone/an a emisiilor de CO2.  Valoarea totală a proiectului este de 1.163.325 de euro,  din care 523.496 euro reprezintă granturi norvegiene și 639 829 euro contribuție proprie.

Celelalte etape ale proiectului de sustenabilitate și independență energetică pe termen scurt sunt: construcția de microhidrocentrale și dublarea numărului de panouri fotovoltaice.

Pe termen mediu și lung ne propunem să înlocuim combustibilii fosili cu combustibili produși din surse și metode regenerabile.