În perioada 19-21 iunie, o delegație a Consiliului Național al IMM-urilor din România, condusă de președintele Florin Jianu, a participat la o serie de întâlniri de lucru în Oslo, Norvegia.

Scopul vizitei a fost reprezentat de schimbul de bune practici în domeniul dialogului social între România și Norvegia, identificarea modalităților de cooperare între IMM-urile din România și Norvegia și stabilirea de parteneriate în vederea dezvoltării de proiecte cu finanțare norvegiană.

 

 

Astfel, vizita a cuprins următoarele:

  • Întâlnire cu E.S. Cristian Bădescu, Ambasadorul României în Norvegia, în cadrul căreia a fost solicitată necesitatea unei prezențe mai mari a diplomației economice și românești pe piața norvegiană.
  • Vizita de lucru în cadrul Organizației de IMM-uri din Norvegia și prezentarea de către CNIPMMR a activității sale în domeniul dialogului social alături de prezentarea de bune practici în acest sens.
  • Vizita de lucru în cadrul Innovation Norway pentru identificarea noilor programe cu finanțare norvegiană dedicate IMM-urilor și promovarea acestora la nivel național.
  • Vizita în cadrul STARTUP LAB, cel mai mare centru dedicat start-up-urilor din Norvegia și însușirea ca bun model de preluat în România.

 

Întâlnirile din cadrul vizitei de lucru au facilitat schimbul de experiență între cele două organizații de IMM-uri și au creat premisele colaborărilor viitoare dintre România și Norvegia.

 

 

Vizita în Norvegia se înscrie în seria de acțiuni de promovare a oportunităților de colaborare între cele două țări. Am stabilit împreună cu partenerii noștri o serie de actiuni viitoare de colaborare mai puternică între ecosistemele de afaceri din Norvegia și România, o promovare mai intensă a modalităților de finanțare oferite de fondurile norvegiene în contextul unei noi perioade programatice 2021-2027, precum și inițierea de noi proiecte cu partenerii noștri tradiționali, SMB NORWAY. Reiterez nevoia unei prezente diplomatice economice la nivel de atașat economic, dată fiind importanța dezvoltării relațiilor bilaterale româno-norvegiene!”, Florin Jianu, președinte CNIPMMR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here