Consiliul Naţional al IMM-urilor din România, împreună cu Consiliul Județean Galați și Patronatul IMM-urilor din Galați a organizat astăzi, 20 mai, cea de-a 29-a ediţie a evenimentului nostru tradițional “Ziua Întreprinzătorilor”, în Galați și live pe pagina de Facebook.

An de an, evenimentul recunoaște meritele antreprenorilor români și promovează eforturile pe care aceștia le depun pentru comunitate. Anul acesta a fost posibilă o întâlnire față în față cu aceștia, fiind prezenți peste 250 de antreprenori, autorități centrale și locale, mass-media și parteneri.

Sub tema „Fondurile Europene 2021-2027 pentru IMM-uri, instrumente şi modalităţi de accesare. Rolul digitalizării în dezvoltarea fenomenului antreprenorial” evenimentul a dezbătut principalele programe de finantare dedicate IMM-urilor alături de următorii speakeri:

• Florin JIANU, Președintele CNIPMMR
  • Marcel CIOLACU, Președintele Camerei Deputaților
  • Sorin Mihai GRINDEANU, Viceprim-ministru, Ministrul transporturilor și infrastructurii
  • Dan NICA, Europarlamentar
  • Costel FOTEA, Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi
  • Ioan Marcel BOLOŞ, Ministrul investițiilor și proiectelor europene (online)
  • Adrian-Ionuț CHESNOIU, Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale
  • Florin Marian SPĂTARU, Ministrul economiei
  • Ionuț PUCHEANU, Primarul Municipiului Galați
  • Univ. Dr. Ovidiu NICOLESCU, Președintele de onoare al CNIPMMR
  • Oana BÂRA, Coordonator Programe de Finanțare BCR
  • Nicoleta VATLAVEC, Manager Corporate Groupama Asigurări
  • Daniel SZEKELY, Director Executiv, Clienți IMM și Microbusiness Banca Transilvania
  • Dumitru NANCU, Directorul general al FNGCIMM
  • Sterică FUDULEA, Secretarul General al CNIPMMR
  • Marian FILIMON, Prim-Vicepreședinte CNIPMMR, moderator

Adresez mulțumiri invitaților și celor prezenți la această manifestare tradițională a CNIPMMR care în acest an aniversează 30 de ani de la reluarea activității dupa Revoluția din decembrie 1989. După 2 ani de pandemie și un conflict la granița României, ne bucurăm să vedem consistență și pozitivitate din partea mediului de afaceri. În acest context, bordul CNIPMMR a realizat o serie de propuneri pe care le va înainta decidenților politici în cadrul dialogului permanent avut cu aceștia. CNIPMMR se concentrează asupra unui dialog permanent fiind extrem de importantă continuarea investiților în economie, pentru producție și pentru competivitatea IMM-urilor românești. Cheia este viteza de implementare a programelor din PNNR, din fonduri europene, deoarece orice zi de întârziere semnifică o zi de pierdere a competivității pentru IMM-urile românești.”, Florin Jianu, președinte CNIPMMR.

Eveniment realizat cu sprijinul BCR, Groupama Asigurări (partener exclusiv al CNIPMMR în domeniul asigurărilor), Sodexo și Banca Transilvania.