• motoSTART – un nou ghid dedicat siguranței rutiere pentru motocicliștii începători
  • Lansare oficială – 2 aprilie, ora 11.00 – distribuție cu ocazia evenimentului „Deschiderea națională a sezonului moto – Wheels of Hope 2022” , organizată Ride & Ride MF în parteneriat cu motoADN;
  • Siguranța rutieră – un subiect la care Romania are recorduri negative. motoADN susține reducerea numărului de accidente moto prin acțiuni concrete.

Startul noului sezon moto aduce din nou în actualitate siguranța celor care aleg să se deplaseze pe 2 roți, în special a începătorilor. În acest context, motoADN – Asociația pentru Dezvoltarea Motociclismului lansează proiectul motoSTART –  dedicat celor care fac primii pași în lumea moto.

”motoSTART” este numele ghidului care se distribuie gratuit începătorilor, și conține informațiile de care aceștia au nevoie pentru primele drumuri în siguranță. Publicația este realizată de motoADN cu susținerea HONDA Moto România – unul dintre cele mai apreciate branduri moto din România, cu o gamă largă de motociclete dedicate începătorilor.

Ghidul este disponibil în format print, dar și online, într-un format digital special, ușor de accesat și de ”răsfoit” pe orice tip de dispozitiv. Poate fi accesat aici: https://revista.motoadn.ro/books/sitp

 

 

 

 

Printre cele mai importante teme abordate în  cele 52 de pagini ale ghidului – ”motoSTART” menționăm:

  • Pregătirea pentru primele drumuri pe 2 roți, școala moto și cursuri de perfecționare
  • Principalele cauze ale accidentelor moto și cum pot fi evitate
  • Viața de motociclist – cu momentele fericite și cele mai puțin fericite;
  • Echipament moto – cum îl alegi și de ce este important;
  • Cum alegi prima motocicletă pentru un început în siguranță;
  • „Traducerea” dotărilor tehnice, parametri tehnici ai motocicletei
  • Accesorii pentru moto – care sunt și de ce cresc siguranța deplasării
  • Cum să păstrezi motocicleta în stare bună de funcționare.

”Siguranța motocicliștilor în trafic este esențială pentru dezvoltarea mersului pe 2 roți în România. Nevoia de mobilitate urbană, dar și dorința de a experimenta alte feluri de călătorii, îi îndreaptă pe tot mai mulți spre școlile moto. Important este ca, odată ieșiți în trafic, motocicliștii să aibă informații și să fie suficient de responsabili pentru a înțelege că siguranța lor ține de câteva elemente de bază. Despre toate vorbim în motoSTART”, a declarat Răzvan PAVEL, Președinte, Asociația motoADN.

Ghidul dedicat siguranței motocicliștilor începători se lansează oficial pe 2 aprilie, în cadrul evenimentului ”Wheels of Hope 2022 – prima deschidere națională a sezonului” realizată la inițiativa Ride & Ride MF, în parteneriat cu motoADN.

Mii de motocicliști din 30 de orașe ale țării vor lua startul pentru un nou sezon moto sâmbătă, 2 aprilie, la ora 11.00. În aceeași zi, la aceeași oră, turăm cu toții motoarele pentru a arăta că suntem o comunitate și că pentru noi siguranța rutieră contează. Vrem un sezon bun, liniștit, în care să ne bucurăm de motoarele noastre în siguranță”, a declarat Puiu VASILESCU, Fondator, Ride & Ride MF.

Lista orașelor este disponibilă aici: https://motoadn.ro/wheels-of-hope-2022/

Știm cât de importante sunt astfel de momente pentru comunitatea moto, așa ca am decis să fim partenerii Ride & Ride MF în organizarea acestui eveniment. O atenție specială o acordăm începătorilor, cărora le distribuim ”motoSTART” – un ghid care ne dorim să le răspundă la întrebări și să le facă mai ușoare și mai sigure primele ieșiri”, a declarat Răzvan PAVEL, Președinte, Asociația motoADN.

Aproximativ 1.000 de ghiduri pentru începători au fost deja distribuite în întreaga țară, urmând ca pe 2 aprilie să fie oferite motocicliștilor. Alte mii de ghiduri vor ajunge și la școlile moto pentru a fi distribuite elevilor și vor fi oferite și împreună cu Revista motoADN.

***

 

 

 

Despre motoADN

Misiunea asociației motoADN este aceea de a promova, proteja și încuraja motociclismul în România.

motoADN militează pentru recunoașterea oficială a motociclismului drept o modalitate de transport ieftină, eficientă și practică, accesibilă oricui, accentuând totodată contribuția sa la reducerea congestiei din traficul urban și de pe drumurile naționale.

 

Printre proiectele pentru care motoADN este cunoscută se află propunerea de introducere, din 2020, a programului Rabla MOTO – pentru motociclete și scutere noi și implicarea în stabilirea formulei finale a proiectului primăriei București privind taxa de mediu, astfel încât acesta să nu afecteze motocicliștii români.

Din 2019 Asociația motoADN este membru activ și cu drepturi depline în cadrul Federației Europene a Asociațiilor de Motocicliști – FEMA.

Sub egida, FEMA, în 2020 am derulat un studiu împreună cu Facultatea de Transporturi din UPB pentru a măsura în interiorul unei mașini valorile sunetelor emise de motocicletă aflată în diverse regimuri de funcționare și la diverse distanțe față de mașină. Studiul a devenit viral si este publicat acum la nivel global – “Do loud pipes really save lives – myth or true?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here