Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a organizat în Sala ªtefan Burcuș din sediul sãu istoric, ediția a XXVIII-a a TOPULUI FIRMELOR DIN BUCUREªTI, eveniment aflat sub semnul promovãrii excelenței în afaceri.

La ceremonia de înmânare a premiilor au participat, alãturi de manageri ai celor mai performante companii bucureștene, membri ai Guvernului, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, dar și reprezentanți ai presei. Printre personalitãțile care au onorat invitația Camerei bucureștene s-au aflat: Daniela Niculescu și Terente Ciui, secretari de stat în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ovidiu Silaghi, secretar general al Camerei de Comerț și Industrie a României, Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București, Dan Paul, președintele Asociației Brokerilor. Evenimentul s-a desfașurat cu respectarea strictã a condițiilor privind accesul invitaților.

Potrivit metodologiei de top, dintre cele 151.495 firme cu sediul social în Capitalã, care au depus bilanțul aferent anului 2020, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 49.092 firme, adicã 32,4%. Dintre acestea, premiem 6.958 firme, care reprezintã 14,2% din totalul firmelor considerate eligibile și 4,6% din totalul firmelor care au depus bilanțul aferent anului trecut. În ceea ce privește structura pe domenii de activitate, 35% dintre firmele laureate activeazã în domeniul serviciilor, 28% în comerț, 20% în industrie, cate 6% în construcții și în cercetare, dezvoltare și high-tech, 3% în turism și 2% în agriculturã, silviculturã și pescuit. În vederea realizãrii unui clasament cât mai obiectiv, în cadrul fiecãrei grupe companiile au fost premiate pe cinci clase de mãrime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microîntreprinderi.

“Am bucuria sã anunț cã dintre cele aproape7000 de firme incluse în ediția de anul acesta a Topului firmelor din Capitalã, 817, adicã 12%, s-au calificat pentru a primi TROFEUL DE EXCELENțÃ pentru clasarea, timp de cinci ani consecutiv, pe primele trei poziții ale Topului nostru. Dintre acestea, companiile care au confirmat participarea la Galã, fizic sau online, au fost incluse, în Catalogul excelenței, un nou produs marca CCIB”, a declarant în deschidere președintele Camerei bucureștene Iuliu Stocklosa.

“Vreau sã subliniez buna colaborare a Ministerului cu sistemul cameral din România și mai ales cu CCIB, am fost permanent invitați la evenimentele Camerei, iar CCIB a participat la proiectele noastre. Vã invit în continuare sa accesați proiectele Ministerului, relansãm Masura 1, dar avem în plan și alte proiecte”, a punctat Daniela Niculescu. De asemenea, secretarul de stat în cadrul MEAT a anunțat redeschiderea programului de promovare a exporturilor cu fonduri de la bugetul de stat cu târgul destinat industriei de apãrare de la Cairo, din finalul acestui an.

Conform lui Ovidiu Silaghi, secretar general al Camerei de Comerț și Industrie a României, din cele 6958 firme premiate de Camera bucureșteanã, 3396 sunt incluse în primele 10 poziții din Topul Național al Firmelor. De asemenea, companiile din Topul bucureștean concentreazã 44,9% din cifra de afaceri a companiilor din Topul Național, 44,6% din profitul din exploatare și 36,5% din personalul angajat.

Pe lângã distincțiile acordate pentru rezultatele economice obținute în anul 2020, în cadrul evenimentului au fost decernate trofee de excelențã companiilor care în ultimii cinci ani s-au clasat pe primele trei poziții în competiția elitelor, trofeul „George G. Assan”, pentru „Brandul românesc al anului” grupului de companii Erbașu, trofeul „Ioan V. Socec”, televiziunii Digi 24 pentru emisiunea “Banii în mișcare” De asemenea, au fost acordate o serie de trofee speciale companiilor: Robert Bosch SRL, angajatorul anului in industria automotive, Olimpic Internațional Turism SRL, pentru sustinerea activitatii de internationalizare a firmelor romanesti, Ghele Impex SRL, pentru dezvoltarea activitãților de producție de jocuri educative, MLH Creation Factory SRL, pentru promovarea creației românești peste hotare; Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pentru susținerea și sprijinul acordat companiilor și firmelor bucureștene în realizarea și promovarea propriilor programe; Radio Romania Actualitãți, pentru contribuția la dezvoltarea antreprenoriatului românesc, Agenției Naționalã de Presã Agerpres – Redacția știri Economice, pentru promovarea informației economice de calitate, precum și antreprenorului Aristide Caranda, la aniversarea a 90 ani de viațã, 65 de ani în industria acumulatoarelor și 30 de ani de antreprenoriat.

În a doua parte a evenimentului a avut loc o licitație caritabilã în beneficiul Fundației Health Action Overseas, care de peste 25 de ani sprijinã tinerii cu dizabilitãți din instituțiile statului sã se integreze în societate. Obiectul licitat a fost ceasul de mânã “Brâncuși. Coloana Infinitului”, creat de Augustin Matei.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here