AHK România și BASF au anunțat cine va fi start-up-ul românesc care va concura pentru titlul de cel mai bun inovator din Europa Centrală și de Sud

 

  • Cea mai bună idee a unui start-up este EcoTree – platforma cloud de reciclare menita sa faciliteze reciclarea
  • Finala regională este programată pentru vineri, 12 noiembrie, ora 12 CET
  • BASF Innovation Hub este un concurs internațional în domeniul dezvoltării durabile la care participă start-up-uri și inovatori din 11 țări din Europa Centrală și de Sud

 

București, 9 noiembrie 2021 – Soluția cloud pentru reciclare menita sa faciliteze reciclarea prin utilizarea inteligentei artificiale este câștigătoarea etapei locale a concursului BASF Innovation Hub, destinat inovatorilor și start-up-urilor care contribuie direct sau indirect la pilonii Agendei Verzi – energie curată, agricultură durabilă și economie circulară. Câștigătorul a fost ales în cadrul unui eveniment live, organizat în cursul zilei de ieri, pe Zoom. În cursul evenimentului live, start-up-urile au prezentat celor patru membri ai juriului ideile lor inovatoare. Membrii juriului au fost: Andreas Lier, Managing Director BASF România & Bulgaria; Sebastian Metz, director general & Board Member AHK România; Oana Craioveanu, co-fondatoare Impact Hub, primul spațiu de co-working lansat în România, și Bogdan Herea, CEO & Founder PitechPlus – WebHelp Group.

 

Vineri, 12 noiembrie, ora 12 CET, start-up-ul românesc EcoTree va participa la finala regională a celor mai bune start-up-uri din Europa Centrală și de Sud.

 

“EcoTree este o platformă cloud care facilitează reciclarea, deoarece totul este transparent și clar. Această abordare este importantă deoarece ne permite cu ușurință să observăm punctele critice și să reacționăm mai rapid și mai precis. În marea finală mă aștept să văd o mulțime de idei grozave și să mă inspir din ele. Abia aștept pitch-ul final de vineri! a spus Bogdan Andronache, EcoTree.

 

Peste 80 de idei ale start-up-urilor din 11 țări europene au participat la concursul BASF Innovation Hub. Andreas Lier, Managing Director BASF România și Bulgaria și Președintele Juriului subliniază faptul că echipa câștigătoare va avea ocazia să folosească premiul pentru dezvoltarea ulterioară a ideii, lansarea soluției pe piață, promovare sau orice altă modalitate pe care o consideră potrivită pentru dezvoltarea soluției respective.

 

„În calitate de reprezentanță oficială a economiei germane în România colaborăm cu guvernele și cu organizațiile non-guvernamentale și sprijinim companiile românești și germane, dar și tinerii și start-up-urile. Mai ales la debutul lor, start-up-urile au nevoie de o platformă pentru captarea atenției, pentru prezentarea lor și pentru schimb de idei cu marii jucători din sectorul respectiv. De asemenea au nevoie să găsească posibilități suplimentare de a-și valorifica ideile. Uneori, din lipsă de finanțare, de multe ori acestea nu reușesc nici măcar să-și prezinte soluțiile, așa că ideile lor rămân simple schițe pe hârtie sau doar în mintea creatorului. Acesta este motivul pentru care suntem onorați să avem ocazia să ascultăm inovatorii locali, să împărtășim experiența noastră cu ei și să îi sprijinim”, a concluzionat Sebastian Metz, director general și Board Member AHK România.

 

Concursul BASF Innovation Hub a fost organizat de compania chimică și lider european în domeniul cercetării și dezvoltării, BASF. Concursul a fost deschis pentru înscrieri timp de șase luni și a fost organizat în 11 țări din Europa Centrală și de Sud. Câștigătorii fazelor locale au câștigat câte 2.500 de euro fiecare, în timp ce cea mai bună idee din faza finală (vineri, 12 decembrie, ora 12 CET) va primi un premiu suplimentar în valoare de 5.000 de euro.

 

 

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor sustenabil. Combinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Aproape 110.000 de angajați din cadrul Grupului BASF contribuie la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în șase segmente: Produse chimice, Materiale, Soluții Industriale, Tehnologii de Suprafață, Nutriție și Îngrijire și Soluții pentru Agricultură. BASF a generat vânzări de 59 de miliarde de euro în 2020. Acțiunile BASF sunt tranzacționate la bursa din Frankfurt (BAS) și sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA. Informații suplimentare sunt disponibile pe pagina noastră web: www.basf.com.

 

Despre AHK Romania

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.

Mai multe informații găsiți în pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. Ne găsiţi de asemenea în Social Media, pe Facebook şi LinkedIn / ahkromania.

 

Link vizualizare Youtube eveniment: https://www.youtube.com/watch?v=nmdABBf8zCU

Fotografiile sunt atașate aici:  https://we.tl/t-DUOINqMRq9

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here