AHK România – Camera de comerț germano-română, a transmis luni tuturor factorilor de decizie politică că ”actualele evoluții politice au dus la pierderea încrederii companiilor germane în implementarea reformelor necesare și urgente”.

Comunicatul AHK Romania precizează:

Capacitatea de reformă și, prin urmare, configurarea condițiilor cadru ale viitoarelor politici economice în România depinde în mare măsură de factorii de decizie politică, care nu ar trebui să se concentreze pe apariția crizelor politice, ci pe implementarea continuă a reformelor.

România are nevoie de un guvern capabil să acționeze pentru a face față provocărilor economice imense, de la Green Deal la transformarea digitală a economiei și pentru a menține competitivitatea amplasamentului investițional.

În loc de noi probleme și incertitudini legate de viitor, companiile din România au nevoie de toată atenția și sprijinul politic și administrativ. De exemplu, subvențiile oferite de UE trebuie să ajungă în economie, administrațiile trebuie să devină mai profesioniste și mai digitalizate și, astfel, nivelul de trai al populației să crească semnificativ.

Poziția comunicată de mediul de afaceri german prezent în România nu este singulară.
Și RBL a dat publicității o scrisoare deschisă în care o scrisoare deschisă în care peste 200 de antreprenori cer președintelui Iohannis să readucă stabilitatea și încrederea în clasa politică.
De asemenea, și AOAR a transmis o scrisoare deschisă prin care atrage atenția autorităților că impredictibilitatea politică afectează grav capacitatea economiei de-a atrage fonduri europene.

Criza politică și guvernamentală s-a declanșat pe data de 1 septembrie, odată cu plecarea miniștrilor USR PLUS din guvernul condus de Florin Cîțu.

Guvernul funcționează în acest moment cu interimari – dați de PNL și de UDMR – la conducerea ministerelor Economiei, Fondurilor Europene, Sănătății, Justiției, Digitalizării și Transporturi.

Fondată în data de 5 septembrie 2002, AHK Romania numără peste 600 de companii membre, fiind cea mai mare cameră de comerț bilaterală din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here