Colaborarea în vederea dezvoltării învaţământului dual în sectorul 5 al Municipiului Bucureşti, inclusiv în spaţiile unităţilor de învaţământ deţinute de CCIB şi derularea de proiecte comune, finanţate din fonduri nerambursabile sau bugetare, dedicate sprijinirii şi promovării antreprenorilor din acest sector sunt două dintre obiectivele protocolului de colaborare semnat de Camera de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), prin preşedinte Iuliu Stocklosa, şi Primăria Sectorului 5, prin primar Cristian-Victor Popescu Piedone, în prezenţa vicepreşedintelui CCIB Cosmin Marina şi a consilierului primarului sectorului 5, Claudiu Octavian Ceti.

De asemenea, ca urmare a semnării acestui document, cele două părţi vor coopera în vederea organizării în parteneriat de conferinţe, workshopuri şi grupuri de lucru cu scopul de a promova oportunităţile de afaceri din acest sector şi pentru a identifica şi atrage investiţii generatoare de plus valoare. Totodată, CCIB şi Primăria vor coopera în vederea derulării  unor deplasări, forumuri de afaceri, misiuni economice în ţară şi străinătate. În plus, CCIB şi Primăria Sectorului 5 au în vedere iniţierea unor proiecte culturale, dar şi a unora cu impact pentru viaţa comunităţii locale.

„Acest protocol este foarte important pentru noi. Fiecare proiect derulat în comun rezolvă două probleme: una economică şi cealaltă socială. De exemplu, prin dezvoltarea în sector a învăţământului în sistem dual, oamenii de afaceri îşi diminuează deficitul cronic de forţă de muncă calificată, iar tinerii din acest sector, mai ales cei care provin din medii defavorizate, au şansa de a învăţa o meserie pentru care există cerere, de a se angaja imediat după absolvire şi de a porni cu dreptul în viaţă. În plus, scade solicitarea de ajutoare sociale la Primărie, ceea ce va permite direcţionarea acestor fonduri spre alte proiecte ce vizează dezvoltarea locală”, a declarat preşedintele Camerei bucureştene.

La rândul său, primarul sectorului 5 a apreciat că: „Împreună putem da o altă greutate şi o altă anvergură proiectelor derulate în comun”. Totodată, Cristian-Victor Popescu Piedone a subliniat importanţa organizării în colaborare de evenimente menite să atragă finanţări în sector, dar şi a schimbului de informaţii între cele două instituţii, promovate inclusiv prin publicaţiile proprii.

Semnarea protocolului de colaborare cu Primăria Sectorului 5 se înscrie în sfera preocupărilor Camerei bucureştene de a contribui la susținerea comunităţii de afaceri locale, dar şi a proiectelor cu valenţă socială şi culturală.

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here