București, 30 aprilie 2021 – Cargus, cea mai importantă companie de curierat, a demarat un proces de echipare a curierilor cu dispozitive Personal Digital Assistant (PDA). Proiectul, menit să scurteze timpul de livrare a coletelor și să continue eficientizarea operațiunilor Cargus, presupune o investiție totală de 2,25 milioane de euro.

 

În contextul unui volum ridicat de livrări, Cargus continuă să își adapteze fluxul operațional, inclusiv prin soluții tehnice de stocare a informației, modernizarea depozitelor sau optimizarea procesului de sortare a coletelor. Toate aceste planuri fac parte din strategia fondului de investiţii Mid Europa Partners, unul dintre cei mai activi investitori din România, care a preluat Cargus la începutul anului 2019.

 

„Clienții Cargus își doresc rapiditate, cu atât mai mult în noul context – de la timpul de livrare a comenzilor la interacțiunea cu noi. La rândul lor, și curierii își doresc rapiditate, pe măsură ce volumul de livrări continuă să crească. Anul trecut, de exemplu, volumul a crescut cu 20%, iar ritmul se menține și anul acesta. Echiparea curierilor cu dispozitive Personal Digital Assistant răspunde acestor nevoi, simplificând procese spre beneficiul curierilor, dar și al clienților. În perioada următoare, vom lucra la noi proiecte de eficientizare a operațiunilor. Devenim mai supli, mai bine organizați, mai agili”, a declarat Jaroslaw Sliwa, CEO Cargus.

 

În prezent, peste 50% dintre curierii Cargus sunt echipați cu noile dispozitive Personal Digital Assistant (PDA), urmând ca până la finalul lunii mai, toate echipa de până la 2.500 de curieri să beneficieze de acestea.

 

Curierii Cargus vor folosi dispozitivele în toate etapele tehnice de livrare. Cu alte cuvinte, procesul de livrare va fi simplificat semnificativ, curierii efectuând toate operațiunile într-un punct unic: de la apelul și SMS-ul către client la vizualizarea hărții, cartografierea rutelor sau semnătura digitală. Această simplificare se va reflecta în productivitatea curierilor, care va crește cu 10% pe fiecare rută, dar și în timpul petrecut de curieri pentru livrări, aceștia urmând să economisească aproximativ o oră pe zi, conform estimărilor companiei. Prin urmare, atât curierii, cât și clienții Cargus vor fi beneficiarii proiectului.

 

Dispozitivul integrează toate capabilitățile Android 10 și este ușor de utilizat. Oferă posibilitatea de apelare rapidă, dar și opțiuni specifice de expediere și opțiuni suplimentare de utilizare a dispozitivului, la care se vor adăuga funcționalități noi în viitor. Toate distanțele, dar și cele mai dorite funcții de echipa Cargus au fost introduse printr-o singură atingere, începând cu aplicațiile Google Maps și Waze, curierii vizând, în primul rând, optimizarea rutelor. Proiectul face parte din procesul de digitalizare a Cargus, iar investiția se ridică la valoarea de 2,25 milioane de euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre Cargus

Cargus este cea mai experimentată companie de pe piața de servicii de curierat rapid din România. Compania s-a extins de-a lungul celor 30 de ani de activitate, având în prezent peste 5.000 de angajați și colaboratori care oferă servicii de curierat persoanelor fizice și juridice printr-o rețea națională de peste 60 de centre Ship & Go, unde clienții pot ridica sau depune colete spre livrare, 5 centre naționale de sortare, 53 centre operaționale și o echipă de peste 2.450 curieri care efectuează până la 30 milioane de livrări pe an.

 

La începutul anului 2019, Cargus a fost preluat de fondul de investiții Mid Europa Partners, unul dintre cei mai activi investitori din România. Cargus a înregistrat anul trecut o creştere de 20% a volumului de vânzări și a făcut investiții de 12 milioane de euro.

 

Pentru mai multe detalii, vizitați website-ul Cargus și pagina de Facebook Cargus.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here