Guvernul japonez a decis să elimine toate cuptoarele cu microunde din țară până la sfârșitul acestui an. Toți cetățenii și organizațiile care nu respectă cerința se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 15 ani, în funcție de gravitatea infracțiunii.
Motivul interzicerii microundelor în Țara Soarelui Răsare a fost cercetarea oamenilor de știință de la Universitatea din Hiroshima, care au constatat că peste 20 de ani de utilizare a cuptorului cu microunde, undele radioactive au cauzat mai mult rău sănătății cetățenilor decât bombardarea nucleară a aeronavelor americane din septembrie 1945.
Potrivit concluziilor experților, alimentele încălzite într-un cuptor cu microunde prezintă vibrații nefavorabile care nu sunt în armonie cu ritmurile universale. Alți cercetători mai spun că apa din alimente suferă modificări de structură extrem de toxice/nocive pentru om.
Toți principalii producători de cuptoare cu microunde din Japonia au închis deja fabricile în care au fost fabricate produsele.
În 2021, încetarea producției de cuptoare cu microunde va fi anunțată în Coreea de Sud, China intenționează să abandoneze acest tip de tehnologie în 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here