Când vor să dezvolte, tinerii se implică!
În premieră, fundațiile județene pentru tineret și a municipiului București au susținut formarea Consiliului de Administrație al Fundației Naționale pentru Tineret exclusiv din tineri (18-35 de ani)
Fundația Națională pentru Tineret (FNT) este singura structură națională de utilitate publică, autonomă, neguvernamentală, nepolitică și fără scop lucrativ recunoscută de Legea Tinerilor. Încă din anul 2017, FNT a demarat procesul de încurajare a participării tinerilor (18-35 de ani) la nivelul conducerii naționale (având prevăzut în statut faptul că jumătate din locurile Consiliului de Administrație sunt rezervate tinerilor). Această măsură a dus la stimularea fundațiilor județene pentru tineret și a municipiului București să susțină tineri. Astfel, la alegerile desfășurate în data de 15 iulie 2020 la București (primele de la modificarea mai sus menționară), fundațile pentru tineret prezente au ales noua conducere pentru un mandat de 4 ani, formată excusiv din tineri (https://fnt.fitt.ro/consiliul-de-administratie/):
• Mihai Adrian VILCEA – Președinte, delegat din partea Fundației Județene pentru Tineret Timiș
• Oana ONCIU – Vicepreședinte, delegat din partea Fundației Județeane pentru Tineret Botoșani
• Georgiana LICĂ – Secretar General, delegate din partea Fundației pentru Tineret a Municipiului București
• Andrei COCA – membru, delegat din partea Fundației Județene pentru Tineret Tulcea
• Andrei SZABO – membru, delegat din partea Fundației Județene pentru Tineret Alba
• Claudiu PETRE – membru, delegat din partea Fundației Județene pentru Tineret Dâmbovița
• Beatrice RUXANDA – membru, delegate din partea Fundației Județene pentru Tineret Vâlcea
• Radu Filip POSTOVEI – membru, delegate din partea Fundației Județene pentru Tineret Buzău
“Noua conducere, formată exclusiv din tineri, este, deopotrivă meritul fundațiilor pentru tineret, care au arătat încrederea absolută și sprijinul necondiționat pe care le acordă tinerilor care doresc să se implice, dar și meritul tinerilor care, în aceste vremuri agitate, au ales să facă un pas în față. Fundația Națională pentru Tineret reunește sub aceeași umbrelă cea mai mare infrastructură privată destinată tinerilor din România, potențialul de dezvoltare fiind unul foarte mare și ne dorim ca în acest mandat, împreună cu colegii din Consiliul de Administrație, să creăm un sistem care să fie exemplu de bună practică la nivel internațional. Fundațiile pentru tineret trec prin diverse provocări, multe stârnite și sporite artificial, în care voci de pe margine cer desființarea acestor structuri. Noi milităm pentru dezvoltarea lor, așa că ne-am implicat și mai mult. Probabil că este mai facil să stai cu mâna întinsă către Stat și să ceri plângând să-ți dea ceva de-a gata. Noi promovăm alternativa: cu eforturi susținute, să contribuim împreună la creșterea calității serviciilor, activităților și spațiilor destinate tinerilor.” – Mihai VILCEA, președinte FNT.
Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta la:
e-mail: [email protected] / [email protected]
tel: 0763.661.036

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here