Bogdan Tudorache

Oficialii Enel susțin că acum își permit să ofere dividende în valoare de peste 615 milioane euro acționarilor– inclusiv statului român și Fondului Proprietatea, întrucât ”contextul creat de noul cadru de reglementare, care definește un nivel minim de investiții, precum și poziția financiară curentă bună a companiilor, ca urmare a unei politici de management solide și prudente” permit acest lucru, conform unui răspuns remis la solicitarea energynomics.ro.

”Adunările Generale ale Acționarilor companiilor E-Distribuție Banat, E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Muntenia au aprobat recent acordarea de dividende în valoare de 2,955 miliarde lei, din rezultatul reportat al anilor anteriori.

Astfel, E-Distribuție Banat va acorda dividende în valoare de 886,15 milioane lei, E-Distribuție Dobrogea va acorda dividende ajungând la 502,7 milioane lei, în timp ce E-Distribuție Muntenia va acorda dividende în valoare de 1,566 miliarde lei.

Acordarea de dividende are în vedere contextul creat de noul cadru de reglementare, care definește un nivel minim de investiții, precum și poziția financiară curentă bună a companiilor, ca urmare a unei politici de management solide și prudente. Estimările actualizate ale fluxurilor de numerar sunt strict corelate cu noul cadru de reglementare”, se arată în răspuns.

În prezent, Grupul Enel deține 78% din acțiunile E-Distribuție Muntenia, în timp ce Fondul Proprietatea are 12%, iar Statul Român, prin intermediul SAPE, are o pondere de 10%. În ceea ce privește E-Distribuție Banat, structura acționariatului este următoarea: Grupul Enel – 51%, Fondul Proprietatea – 24,12%, SAPE – 24,86%; pentru E-Distribuție Dobrogea structura este: Grupul Enel – 51%, Fondul Proprietatea – 24,09%, SAPE – 24,9%.

”Astfel, acționarii vor încasa următoarele sume sub formă de dividende de la cele 3 companii – Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) va primi dividende în valoare de 502,2 milioane lei, Fondul Proprietatea va primi dividende în valoare de 522,9 milioane lei, în timp ce Grupul Enel va încasa 1,93 miliarde lei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here