Aflat la Bishkek într-o vizită de lucru la invitația Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Kyrgyze, dl. Iuliu Stocklosa, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) s-a întâlnit la Camera de Comerț și Industrie a acestei țări (CCIRK) cu dl. Marat Sharshekeev, președinte, și cu dna. Apasova Rima Tuguchbaevna, vicepreședinte. Au fost abordate aspecte vizând oportunitățile de afaceri oferite de cele două economii, modalitățile de promovare ale acestora și s-a convenit semnarea unui acord de cooperare între cele două instituții camerale.

„Una dintre prioritățile Camerei bucureştene pentru perioada următoare o constituie abordarea pieţelor din Asia Centrală. Îmi exprim convingerea că semnarea acestui acord va contribui la dezvoltarea schimburilor economice și comerciale cu Republica Kyrgyză, dar şi la valorificarea oportunităţilor de afaceri oferite de întreaga regiune”, a declarat vicepreședintele CCIB cu ocazia încheierii acordului de cooperare între Camera bucureşteană şi Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Kyrgyze, primul semnat cu un partener din această țară.

Datorită acordului semnat astăzi la Bishkek de vicepreşedintele Camerei bucureştene şi de preşedintele CCIRK, Marat Sharshekeev, comunitatea de afaceri bucureşteană va fi informată, prin intermediul CCIB, asupra oportunităţilor oferite de piaţa kyrkyză în domeniul exportului, importului  şi cooperării în diverse sectoare. De asemenea, companiile româneşti vor beneficia de asistenţă şi consultanţă specializată pentru identificarea de parteneri din această țară.

Valorificarea potenţialului economic al celor două ţări se va putea realiza şi prin intermediul unor forumuri de afaceri, conferințe, mese rotunde, simpozioane, organizate în regim de reciprocitate în Romania şi în Republica Kyrgyză, evenimente ce vor oferi celor două comunităţi de afaceri posibilitatea de a interacționa, a identifica şi a dezvolta proiecte comune. În acest context, dl. Iuliu Stocklosa a evidenţiat competitivitatea ofertei ţării noastre în anumite sectoare, precum industria energetică, industria constructoare de mașini, dar și în domeniul echipamentelor industriale complexe. De asemenea, au fost evidențiate oportunități de colaborare în industriile: chimică, farmaceutică, ușoară, alimentară, dar și în construcții și industria mobilei.

Biroul de Presă al CCIB