– La inaugurare se va vizita o parte a Tezaurului României inaccesibilă publicului larg-

 

Muzeul Național de Istorie a României din București va fi accesibil și pentru persoanele nevăzătoare și cu deficiențe de vedere!

 

Sistemul de ghidare pentru nevăzători este unul performant, dotat cu marcaje tactile inteligente, ce pot fi citite cu ajutorul bastonului special, care apoi transmite poziția curentă la o aplicație pentru telefonul mobil. În funcție de poziția geografică înregistrată de sistemul GPS al telefonului, aplicația știe unde se află utilizatorul, astfel încât pot fi transmise mesajele de orientare și de informare pre-înregistrate. Traseul alcătuit este format din marcaje de ghidare, cu nervuri longitudinale care indică direcția de deplasare și din marcaje de avertizare care informează nevăzătorul cu privire la schimbarea direcției de mers, la intersecția cu trasee ghidate sau cu privire la potențialele pericole și obstacole. Marcajele tactile pot fi simțite și cu bastonul, dar și cu piciorul.

 

Sistemul de ghidare tactilo-vizual a fost creat de Brother Intelleg Transilvania și a fost pus la dispoziția reprezentanților muzeului în mod GRATUIT, astfel încât expozițiile și descrierile exponatelor să fie accesibile și persoanelor cu deficiențe de vedere. Scopul acestui sistem este de a ajuta la orientare, în special în spațiile deschise.

 

Lions Club Burebista – București, alături de Lions Club For Family – Timișoara, cu ajutorul firmei Brother Intelleg Transilvania SRL și al Cluburilor Lions ale Districtului Lions 124 inaugureazăsâmbătă, 23 martie, de la ora 12.30 sistemul de ghidare tactilo-vizual destinat persoanelor nevăzătoare și cu deficiențe de vedere. Testarea acestui sistem se va face în cadrul expoziției temporare create cu ocazia Centenarului.

 

Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național de Istorie a României și se va încheia cu un tur ghidat al unei părți a Tezaurului României inaccesibilă publicului larg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here