București, 4 decembrie 2018. P3 Logistic Parks, investitorul și dezvoltatorul pan-european de proprietăți logistice, a achiziționat un teren de 16 hectare în Dragomirești Vale, o locație prime pentru activitatea logistică la periferia de nord-vest a Bucureștiului. Un nou parc logistic de 80.000 m2 – care se va numi P3 Bucharest NW Ring Road – va fi dezvoltat pe acest teren, care are acces imediat la centura nou extinsă a Bucureștiului și permite conexiune facilă cu toate părțile capitalei, precum și cu autostrăzile A1 și A3.

„Acesta este al cincilea parc nou pe care îl adăugăm la portofoliul nostru pan-european în acest an”, spune Ian Worboys, CEO P3. “România rămâne o piață strategică pentru P3. Credem că țara are un potențial de creștere ridicat.  Portofoliul nostru local a cunoscut o performanță remarcabilă în ultimii 3 ani, crescând de la 215.000 m2 de depozite în 2015 la peste 380.000 m2 în 2018. Prin această nouă achiziție ne reafirmăm angajamentul pe termen lung față de piața din România. Obiectivul nostru este de a continua expansiunea businessului local într-o manieră sustenabilă”.

„Această achiziție este un nou pas în realizarea strategiei noastre de extindere a prezenței P3 pe piața din România prin noi locații atât în București, cât și în alte părţi ale ţării. Suntem foarte entuziasmați să începem acest nou capitol al dezvoltării P3 în Romania și intenționăm să demarăm construcția primului depozit din acest nou parc primul nostru proiect în afara parcului P3 Bucharest în a doua parte a anului 2019”, adaugă Sînziana Pardhan, Director General P3 în Romania.

POP & PARTNERS a consiliat P3 pe parcursul negocierilor pentru această achiziție.

SFÂRȘIT

Pentru mai multe informații:

Ana-Maria Godja, The Public Advisors

Tel: +40 0733.300.753, E-mail: [email protected]

NOTE CĂTRE EDITORI

P3 este un investitor, proprietar, dezvoltator și manager pe termen lung de proprietăți logistice.

Misiunea P3 este de a oferi clienţilor depozitelor noastre o experiență de primă clasă în active de înaltă calitate, aflate în locații logistice cheie.

P3 dezvoltă proiecte ecologice durabile care îndeplinesc cele mai înalte standarde internaționale. P3 este primul dezvoltator logistic din lume care s-a înscris ca Participant la Compactul Global al Națiunilor Unite, cea mai mare inițiativă privind durabilitatea companiilor din lume. De asemenea, este membru al GRESB, un program global de referință pentru mediu, social și de guvernanță (ESG) pentru companiile care lucrează în domeniul imobiliar. P3 are sediul central în Praga și birouri în alte opt țări din Europa. Echipa noastră de peste 135 de specialişti în real estate ajută clienții dintr-o gamă variată de sectoare cu selecția locațiilor, asigurarea autorizațiilor, achiziții și construcții, precum și servicii de management al proprietății.

Puteți găsi mai multe informații despre P3 pe website-ul nostru www.p3parks.com sau ne puteți urmări pe canalele de social media:

LinkedIn – P3 Logistic Parks

Twitter – @P3Parks