Parteneriatele cu Actility și Wakeo permit GEFCO să furnizeze o soluție inovatoare, adaptată nevoilor clienților, care simplifică procesele de lucru în transportarea motocicletelor la nivel european, consolidând poziția companiei de lider în logistica automobilistică.

Această dezvoltare recentă demonstrează valoarea adăugată pe care o are strategia de inovare a GEFCO, care anul trecut s-a concretizat în alt parteneriat-cheie, cu acceleratorul de tehnologieTechstars.

O soluție inovatoare, personalizată, care aduce valoare adăugată clienților

Odată ce motocicletele părăsesc fabrica, ele sunt depozitate și transportate în locațiile dealerilor pe suporturi suspendate. În absența unui număr suficient de suporturi apar costuri suplimentare și probleme de gestionare a producției. Aceste suporturi nu sunt ușor de urmărit și uneori sunt pierdute sau furate, ceea ce reduce  flotele de transport ale producătorilor și duce la întârzieri la livrare. GEFCO a dezvoltat o soluție unică adaptată problemelor operaționale care totodată are rolul de a eficientiza procesele de gestiune a suporturilor suspendate de transport pe piața din Europa prin parteneriatul cu Actility, furnizor de top de soluții de tip LoRaWAN, și Wakeo, dezvoltatorul unei platforme de urmărire actualizată în timp real.

 

Actility este un lider global în soluțiile de tip LoRaWAN. LoRaWAN este un protocol wireless de putere redusă pentru rețelele de dimensiuni mari, care permite dispozitivelor să comunice cu aplicații IoT prin conexiuni wireless de lungă distanță (până la 15 kilometri), cu o durată de viață extinsă a bateriei (până la 10 ani). Actility sprijină mai mult de 50 de furnizori de servicii publice tip LoRaWAN în peste 30 de țări, și gestionează de asemenea rețele de întreprinderi pentru soluții IoT verticale dedicate. Actility oferă, totodată, solutii de geolocație multi-naționale prin intermediul hub-ului de roaming LoRaWAN și Abeeway, filiala sa care realizează dispozitive de urmărire de consum redus și de lungă durată.

 

Wakeo oferă o platformă SaaS care asigură vizibilitatea în timp real a fluxurilor de transport B2B multimodale. Software-ul unește datele furnizorilor de transport și garantează calitatea datelor îmbogățindu-le cu informații independente (date IoT de la parteneri hardware, AIS și date prin satelit). Utilizând algoritmi in-house, Wakeo prezice timpii de sosire și trimite alerte în avans pentru a permite echipelor operaționale să anticipeze întârzierile.

O soluție informațională colectivă în conformitate cu nevoile clienților

 

Dispozitivele de urmărire inteligentă furnizate de Actility au fost instalate pe structurile de stocare și manipulare a motocicletelor, oferind astfel informații despre localizarea acestora cu o acuratețe de până la trei metri și având o durată de viață a bateriei de peste șapte ani. Datele dispozitivelor sunt colectate prin intermediul rețelelor LoRaWAN și analizate pe suportul Wakeo. Această platformă actualizează timpul estimat de sosire al motocicletelor la sediul vânzătorului în timp real. Wakeo permite, de asemenea, utilizatorului să localizeze suporturile suspendate de stocare și manipulare, indicând dacă și când au fost întârziate. Alerte predefinite sunt trimise automat echipelor operaționale cu privire la întârzieri. Datorită acestui sistem, producătorii de motociclete se pot asigura de respectarea planului inițial de transport, rămânând informați în legătură cu eventualele întârzieri de livrare și întoarcerea suporturilor în depozite.

 

„Integrarea acestor două soluții inovatoare le va oferi clienților GEFCO o imagine de ansamblu a fluxurilor operaționale. Aceștia vor beneficia de soluții în timp real, predictive, eficiente din punct de vedere al costurilor dar și energetic, și sustenabile pentru gestionarea resurselor logistice și a lanțurilor complexe de aprovizionare. Acest lucru demonstrează eficacitatea strategiei noastre de inovare și confirmă valoarea adăugată pe care parteneriatul cu Techstars îl poate aduce clienților noștri”, afirmă Emmanuel Cheremetinski, vicepreședintele executiv al Inland la GEFCO.

 

Anul trecut, GEFCO a încheiat un alt parteneriat-cheie, împreună cu Techstars, ca parte a strategiei sale de inovare pentru a explora și a crea noi linii de afaceri. Această strategie are trei obiective principale: identificarea de noi idei și oportunități de dezvoltare cu echipele Innovation Watch și Business Intelligence, testarea noilor idei propuse de echipele interne la Fabrica de Inovare GEFCO și investiții în proiecte specifice cu finanțare pentru inovare.

 

DESPRE GEFCO

Noi la GEFCO, considerăm cooperarea cu partenerii noștri pe termen lung drept cheia dezvoltării comune. Având la bază 69 de ani de experiență și o tradiție însemnată în industria automobilelor, proiectăm soluții inteligente și flexibile pentru lanțurile complexe de aprovizionare. Astăzi, grupul GEFCO este lider European în logistica automobilelor și un partener top 10 la nivel Mondial în soluțiile multimodale destinate lanțurilor de aprovizionare. Grupul este prezent în 47 de țări, cu 300 de locații din întreaga lume incluse în rețeaua sa actuală și având 13.000 de angajați la nivel global. GEFCO a raportat o cifră de afaceri de 4,4 miliarde de euro în 2017.

 

DESPRE ACTILITY

Actility furnizează soluții IoT la nivel industrial. Platforma de conectivitate IoT, instrumentele și ecosistemul în evoluție rapidă le oferă clienților noștri posibilitatea de a beneficia de soluții de tip Internet of Things, care au potențialul să revoluționeze afacerile, industriile și procesele operative. Platforma ThingPark LPWA are rolul de a conecta senzorii care colectează date cu aplicații cloud cu un grad de răspândire variabil, de la rețele globale sau naționale, asigurând soluții pentru gestionarea dispozitivelor și fluxuri de date. Aplicațiile cu valoare adăugată și serviciile B2B dedicate au funcționalități multiple, dintre care: roaming-ul, actualizarea softurilor, geolocația și rețelele electrice inteligente.

Actility este nucleul unui ecosistem în creștere, conectând furnizori de soluții, dezvoltatori și producători de dispozitive care se pregătesc de lansarea produsului pe piață, și oferă furnizorilor de soluții tehnologice un spațiu digital de distribuție cu acoperire globală.

Actility se numără printre cofondatorii LoRa Alliance și își continuă pionieratul în domeniul tehnologiilor de networking de tip LPWA. Pentru informații suplimentare, accesați https://www.actility.com

DESPRE WAKEO

Wakeo transformă lanțul de aprovizionare dintr-unul reactiv în predictiv. Platforma SaaS oferă vizibilitate în timp real asupra fluxurilor de transport multimodale B2B (în plan maritim, aerian și rutier). Soluția le oferă expeditorilor și transportatorilor posibilitatea să optimizeze operațiunile lanțului de aprovizionare și să îmbunătățească experiența clienților. Platforma colectează și utilizează date din diverse surse și face urmărirea predictivă, folosindu-se de algoritmi de învățare. Wakeo se numără printre primele 10 companii de mobilitate la nivel european și este membră a Techstars Paris și SAP.iO Paris Foundry. Printre clienții Wakeo se numără companii precum Air Liquide, Faurecia, Gefco sau Chryso. Pentru informații suplimentare, accesați www.wakeo.co.

 

 

 

 

 
 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here