București, 10.10.2018 – CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, a intrat în cel de-al doilea semestru (S2) al anului cu rezultate ce depășesc substanțial aceeași perioadă din 2017, la nivelul suprafețelor construite și livrate către clienți. Astfel, în prima jumătate din 2018 au fost terminate clădiri ce ocupă peste 130.000 m2 în CTPark Bucharest West,
CTPark Timișoara II și CTPark Pitești. De asemenea, CTP a încheiat acorduri pentru construirea a 140.000 m2 de spații industriale și logistice, iar aproape 60.000 m2 reprezintă tranzacții în pregătire. În prezent, circa 400.000 m2 sunt în diferite etape de dezvoltare, la nivelul portofoliului național, dintre care jumătate au termene de livrare în primul trimestru (T1) din 2019.

 

În primul semestru (S1) din 2018, CTP a continuat să fie extrem de activ, livrând clădiri peste standardele de calitate ale pieței, care ocupă o suprafață închiriabilă de peste 130.000 m2, după cum urmează:

  • în CTPark Bucharest West au fost finalizate două clădiri cu o suprafață totală de peste
    000 m2 pentru companii ca N.O.D. (Network One Distribution), DSV sau Quehenberger;
  • în CTPark Timișoara II a fost construit un depozit de aproximativ 9.000 m2;
  • în CTPark Pitești a fost livrată o clădire de 20.000 m2.

 

Cele mai multe contracte încheiate de CTP vizează parcurile situate în apropierea capitalei, dar au fost perfectate acorduri cu numeroși chiriași și în parcurile din Sibiu, Timișoara, Deva și Pitești. Aproximativ 400.000 m2 sunt în acest moment în construcție, dintre care jumătate au termene de finalizare în primul trimestru din 2019. Această suprafață este amplasată în 10 clădiri aflate în cinci parcuri deținute de CTP în România, după cum urmează:

  • în CTPark Bucharest West sunt în construcție două clădiri cu o suprafață însumată de aproximativ 200.000 m2;
  • în CTPark Bucharest se lucrează la finalizarea a trei clădiri ce vor ocupa peste 107.000 m2;
  • în CTPark Cluj II se construiește o clădire de aproximativ 29.000 m2;
  • în CTPark Sibiu se dezvoltă o clădire de aproximativ 13.000 m2;
  • In CTPark Pitești se construiește o nouă clădire cu suprafața de 6.000 m2;
  • iar în CTPark Timișoara II este în construcție o clădire de circa 33.000 m2.

 

“CTP traversează în acest moment cea mai bună perioadă de la intrarea pe piața locală. Am reușit să ne îmbunătățim performanțele din 2017 și să accelerăm și mai mult dezvoltarea companiei. Majorarea consumului în România, pe fondul creșterii economice de 6,9% din 2017, s-a aflat la baza cererii din ce în ce mai mari din segmentul logistic și industrial, care s-a manifestat și în prima parte din 2018. În următoarea perioadă, efervescența economică se va diminua în plan local, ajungând la circa 4,0%, conform estimărilor Comisiei Europene. Acest lucru nu va afecta în mod negativ segmentul de piață pe care activăm. În prezent se construiește masiv atât în jurul Bucureștiului, care rămâne cel mai important pol de dezvoltare, cât și în alte orașe din țară, cum sunt Timișoara, Cluj-Napoca și Sibiu. În capitală se caută acum zonele unde s-au efectuat lucrări de îmbunătățire a infrastructurii și unde există potențial semnificativ de dezvoltare, cum ar fi Șoseaua de Centură Vest și Șoseaua de Centură Nord, Autostrada A1”, a declarat Iuliana Bușcă, Commercial & Business Development Manager al CTP Romania.

 

În prezent, la nivelul portofoliului național al CTP, rata de neocupare a depozitelor este de sub 5%, iar cererea continuă să vină cu precădere din partea companiilor din domenii ca: logistică, IT, retail, e-commerce, FMCG.

 

 

Despre CTP

 

CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,7 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 90 de puncte strategice.

 

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 800.000 m² suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București,
Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here