BCR pune la dispoziția start-up-urilor care aplică pentru finanțări nerambursabile (granturi) o soluție nouă pentru administrarea fondurilor – Contul de Management al Grantului

 

 

București, 9 octombrie 2018 – Banca Comercială Română (BCR) oferă, din această toamnă, un produs nou pe piață: Contul de Management al Grantului. Produsul este destinat firmelor aflate la început de drum care aplică pentru finanțare în cadrul unor proiecte ce necesită dubla administrare a grantului. În acest cont special pot fi gestionate fondurile provenite din grant, conform cerințelor  contractuale de administrare – în general, în sistem dual, împreună cu administratorul de grant.

 

Suntem bucuroși să putem anunța că oferim start-up-urilor o soluție nouă și completă pentru administrarea duală a fondurilor pentru proiecte cu finanțare locală sau internațională. Produsul este destinat implementării termenilor contractuali dintre administratorii de grant și beneficiarii acestuia”, spune Eleni Skoura, Director Executiv Produse și Segmente Retail BCR.

 

Soluția pe care o aduce acest cont constă în semnarea conjunctă a tuturor ordinelor de plată (electronice sau pe suport hârtie) efectuate din contul Managementul Grantului, acomodând astfel obligațiile participanților la schema de grant:

  • Obligația administratorului schemei de grant de a verifica destinația fondurilor;
  • Obligația beneficiarului de a pune la dispoziția administratorului toate documentele justificative/ de a efectua plățile din grant doar cu acordul administratorului de grant.

 

Contul de Management al Grantului de la BCR poate fi folosit, în prezent, pentru următoarele programe de finanțare:

  • Diaspora Start Up – AP 3 / PI 8ii / OS 3.7;
  • România Start Up Plus – AP 3 / PI 8ii / OS 3.7
  • Programul de susținere a antreprenoriatului pentru Tineri NEETs I – AP1/PI  8ii/ OS 1.1&1.2
  • Programul de susținere a antreprenoriatului pentru Tineri NEETs II – AP 2/PI 8ii/ OS 2.1&2.2 –
  • Dezvoltare Locală Integrată (DLI 3600) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome – AP 4/ PI 9.ii/ OS 4.1

 

Mai mult detalii pot fi găsite în orice unitate BCR.

 

 

*  *

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România pe segmentele de economisire şi creditare.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 22 birouri mobile dedicate companiilor şi 508 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM – peste 2.600 de bancomate şi POS – 17.800 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce. 

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.700 de angajați deservesc 15,9 milioane de clienți în cadrul a 2.700 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2016, Erste Group deținea active totale în valoare de 206,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,18 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,2%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here