Povestea fabricii de ulei ARGUS începe în urma cu 70 de ani, fiind una din societăţile reprezentative din România în domeniul prelucrării seminţelor oleaginoase. Astfel, încă din 1948, compania şi-a dorit să ofere produse de calitate, recunoscute pe plan naţional, uleiuri care să se bucure de aprecierea continuă şi susţinută a consumatorilor.

Listată din 2002 pe Bursa de Valori Bucureşti, istoria companiei Argus S.A. este un model de business de succes integral românesc, care a trecut proba timpului, a crescut, a evoluat, a cultivat tradiţia şi a consolidat un brand autohton, ce poate concura oricând cu produse similare europene. Astfel, în an centenar, această aniversare reconfirmă valoarea companiilor româneşti şi încrederea investitorilor în piaţa de capital.

 

“Argus S.A. este un brand românesc, printre puţinele care au supravieţuit în timp şi, ca atare, pentru noi este o datorie de onoare să ducem acest nume mai departe. Scopul nostru prioritar, asumat, este acela ca produsele şi serviciile noastre  să satisfacă nevoile clienţilor, să fie sigure pentru sănătatea lor, rămânând atenţi în acelaşi timp la protejarea  mediului înconjurător. Cu un acţionariat stabil şi puternic – SIF Oltenia, Argus S.A. duce tradiţia mai departe, având  o abordare modernă, adaptată cerinţelor din piaţa internă şi externă.Portofoliul contractelor de vânzare, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, acoperă şi anul 2019, fapt ce confirmă trendul ascendent al companiei atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât şi în obţinerea unor rezultate economico – financiare pozitive”,  a declarat Niculescu Emilian, director general ARGUS S.A.

Încă de la înfiinţare, ARGUS S.A. s-a afirmat ca promotor şi susţinător al industriei de plante oleaginoase  din România, fiind un vector important în obţinerea uleiurilor vegetale, prin procesarea seminţelor de floarea – soarelui şi rapiţă, producând ulei brut, ulei rafinat,
şroturi proteice şi alte subproduse.

De-a lungul timpului, societatea a trecut prin diverse etape, datorate atât evoluţiei pieţei, cât şi regimurilor politice:

  • Fabrica de ulei ARGUS a fost înfiinţată în anul 1943 sub denumirea S.A.R. ARGUS, fiind o societate privată, cu capital românesc
  • În anul 1948 are loc naţionalizarea şi schimbarea denumirii în „Întreprinderea de Ulei Constanţa”, unitatea funcţionând sub acest nume până la căderea regimului comunist.
  • În 1968 a început o investiţie pentru construirea unei fabrici moderne, cu o capacitate mai mare de producţie, cele doua unităţi funcţionând împreună pâna în anul 1980, când vechea unitate a fost dezafectată.
  • Dupa 1990 a revenit la vechiul nume, cel de Argus.

·         Între 1994 si 1996 a urmat procesul de privatizare al societăţii, ARGUS devenid o companie public, cu capital integral privat, reprezentând un succes al metodei de privatizare MEBO.

De la constituirea sa în societate comercială şi până în prezent, ARGUS a investit permanent în modernizarea şi retehnologizarea liniilor de îmbuteliere, dar şi a rafinăriei, dorind să menţină standardul ridicat al produselor, dar şi să updateze sistemele la un nivel superior şi competitiv, astfel încât uleiurile produse să îşi menţină locul în preferinţele consumatorilor.

 

ARGUS S.A. este astăzi o companie consacrată, cu tradiţie în România, dar care a reuşit cu succes să dobândească recunoaştere şi în alte ţări, fapt atestat şi de poziţiile de top pe care le ocupă în clasamentele şi studiile referitoare la uleiurile vegetale de pe piaţa românească.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here