Tehnologia PoE (Power over Ethernet) oferă sistemelor integrate avantajul reducerii numărului de cabluri necesare funcționării echipamentelor instalate, permițând alimentarea cu energie și transferul de date prin intermediul aceleiași interfețe. Operarea se face însă cu unele limitări, căci tehnologia nu poate funcționa pe distanțe mai mari de 100 de metri. Pentru a rezolva această problemă, Axis Communications a creat soluția de extindere a infrastructurii PoE, prin lansarea echipamentului AXIS T8129, care permite utilizatorilor să proiecteze sisteme în componența cărora conexiunile pot depăși această limită. Pentru a completa portofoliul, producătorul anunță o diversificare a soluției, prin lansarea unui nou model rezistent la intemperii și temperaturi extreme, modelul T8129-E.

 

Pentru orice proiectant de sisteme moderne de supraveghere video, de monitorizare sau alarmă, prezența tehnologiei PoE reprezintă o necesitate absolută, căci pe lângă reducerea costurilor inițiale, simplifică și procesul de instalare, putând totodată contribui pe termen lung și la o scădere a cheltuielilor cu mentenanța. În acest context, în care dispozitivele cu suport PoE sunt utilizate pe o scară tot mai largă, distanța limită de 100 de metri pe care poate opera corect o astfel de conexiune reprezintă tot mai des un impediment. Soluția simplă este instalarea de switch-uri cu suport PoE la fiecare 100 de metri, dar această abordare nu este nici rentabilă și uneori nici aplicabilă, căci presupune alimentarea suplimentară cu energie electrică. Observând această evoluție, Axis Communications a lansat soluția de extindere T8129 – un dispozitiv dedicat, care permite depășirea limitării tehnologice și care oferă în acest fel mai multă flexibilitate proiectanților și utilizatorilor. După același principiu, compania lansează acum un nou dispozitiv de extindere a infrastructurii PoE – T8129-E, care se deosebește de modelul anterior prin rezistența sa deosebită și abilitatea de a opera în condiții de mediu foarte variate, ceea ce îi permite să fie implementat în sisteme atât de interior, cât și de exterior.

Datorită suportului pentru standardele IEEE 802.3af, IEEE 802.3at și PoE 60W, noul extender AXIS T8129-E este o soluție inteligentă și foarte ușor de instalat, ce permite mărirea razei de acoperire a rețelei de la 100 de metri până la maximum 400 sute de metri. Acesta nu necesită surse de alimentare adiționale și asigură lățime de bandă maximă pentru transferurile de date la nivelul întregii conexiuni. Configurarea vitezei și modului de lucru este realizată în mod automat pentru cele 2 porturi Ethernet, în funcție de specificațiile rețelei. Mai mult de atât, carcasa deosebit de rezistentă, certificată IP66/IP67, garantează fiabilitatea pe termen lung, precum și abilitatea de a opera în condiții de mediu extrem de dificile. Astfel, AXIS T8129-E poate funcționa fără probleme la temperaturi ambientale cuprinse între -400C și +600C, în condiții de praf, ploaie și chiar imersiune temporară în apă.

Noul Extender PoE AXIS T8129-E este compatibil cu toate camerele AXIS ce dispun de tehnologie PoE și va fi disponibil în rețeaua partenerilor autorizați începând cu luna septembrie. El vine în completarea unui portofoliu deja complex de produse din domeniul securității și al supravegherii și va oferi dezvoltatorilor un nivel de flexibilitate deosebit în proiectarea și instalarea unor astfel de sisteme integrate.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente și mai sigure, prin crearea de soluții inovative, care ajută la îmbunătățirea securității și oferă noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de reţea, Axis oferă produse și servicii de supraveghere și analiză video, control acces și sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajați în peste 50 de țări și colaborează cu parteneri din întreaga lume pentru a oferi soluții. Fondată în 1984, Axis este o companie cu sediul în Suedia, listată la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informații despre Axis, vizitați site-ul nostru web www.axis.com.

Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here