In declaratia lor comuna din 25 iulie, presedintele Juncker si presedintele Trump au convenit ca, desi agricultura ca atare nu se inscrie in cadrul unei viitoare cooperari comerciale, UE si SUA vor lucra la intensificarea schimburilor comerciale cu soia.

Raportul este primul din seria de contributii bimestriale (din doua in doua luni) ale Comisiei catre Grupul de lucru executiv instituit de presedintii Juncker si Trump in cadrul reuniunii de la Washington. Consilierii de rang inalt ai ambilor presedinti sunt in contact, in permanenta, pentru a defini modul optim de punere in aplicare a declaratiei comune.

Context
UE are nevoie de soia ca sursa de proteina pentru hrana animalelor, in special a puilor, porcinelor si bovinelor, precum si pentru productia de lapte. In prezent, UE importa circa 30 milioane de tone pe an, deoarece nu poate sa produca soia in cantitati suficiente.

Rapoartele bimestriale (din doua in doua luni) privind importurile de soia in UE vor cuprinde informatii privind volumul importurilor din SUA, cota importurilor de soia din SUA din totalul importurilor si modificarile acestei cote, precum si fluctuatiile preturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here