ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT, anunță achiziția de către ELKO Group a 100% din acțiunile companiei Absolut Trading Company (Торговый дом «Абсолют»), un distribuitor de top de produse electronice și electrocasnice din Rusia.

Acordul de achiziție dintre companii aduce mai multe beneficii clienților. Acum, pe lângă produsele IT, aceștia vor avea acces și la produse electronice și electrocasnice.

Ambele companii consideră cooperarea lor ca o oportunitate de a-și îmbunătăți competitivitatea și expertiza profesională. Experții companiilor se așteaptă la o creștere a veniturilor potențiale totale de pe piața din Rusia. Această fuziune va face posibilă optimizarea costurilor, deschiderea de noi oportunități atât pentru companii, cât și pentru partenerii lor.

Achiziția Absolut de către Grupul ELKO ne va permite să le oferim clienților noștri servicii mai bune și o gamă mai largă de produse. În plus față de o echipă de profesioniști, cu o vastă experiență, achiziția Absolut ne aduce clienți și producători cu care ar visa să colaboreze orice distribuitor„, a spus Svens Dinsdorf, CEO al Grupului ELKO.

În Rusia, compania rezultată prin achiziție va fi condusă de Oleg Gusakov, care a lucrat timp de circa 20 de ani pentru Absolut Trading Company, construindu-și cariera de la manager de aprovizionare ca director general. Prezența foștilor angajați ai Absolut în conducerea companiei va face integrarea cât mai rapid posibil. Aleksandr Alekseyev, directorul comercial al ELKO Russia, va prelua conducerea activităților comerciale ale echipei unite.

Ținând cont de cele mai recente tendințe în evoluția pieței (IoT, soluții pentru case inteligente, dispariția limitelor între aplicațiile de electrocasnice și echipamentele IT), ELKO Group și Absolut intenționează să stabilească un precedent de parteneriat care nu doar va fi observat de piață, ci le va oferi clienților posibilitatea de a-și consolida achizițiile și de a reduce costurile.

Achiziționarea Absolut va schimba business-ul nostru din Rusia. În ultimii ani ne-am extins masiv operațiunile în Europa. Doar în câțiva ani, am cumpărat magazinele Apple Premium Service din Republica Cehă, centrele de service din Slovacia, distribuitorul Gandalf Distribution din Suedia și am început să ne dezvoltăm afacerea în Polonia. Asta nu înseamnă că nu eram activi în Rusia. Pe parcursul ultimilor ani am semnat un număr de contracte extrem de benefice, care ne-au ajutat să ne dezvoltăm afacerile noastre din Rusia, în ciuda declinului general de pe această piață. Achiziția Absolut Trading Company reprezintă o nouă realizare. Acum putem oferi clienților noștri toate categoriile de produse: de la servere și laptopuri, la frigidere și boilere electrice„, a declarat președintele și acționarul grupului ELKO, Egons Mednis.

Ambele companii au o experiență de piață considerabilă, sunt bine cunoscute în Rusia și cooperează cu peste 3000 de parteneri.

Despre Absolut Trading Company

 

Absolut Trading Company a fost fondată în 1990, devenind unul dintre primii comercianți angro de aparate electrocasnice din Rusia. De-a lungul timpului, livrările sale s-au extins în toată Rusia, iar compania a ocupat locul 191 în Top Forbes, topul celor mai mari 200 de companii private din Rusia. Portofoliul de produse al companiei include echipamente electrocasnice LG, Samsung, Sony, Bosch, Electrolux, Philips, Ariston și alți 319 producători din întreaga lume.

Compania are propriul depozit de clasa A de 32.000 de metri pătrați și o flotă de camioane de diferite clase de capacitate. Absolut are peste 1.000 de clienți, inclusiv importante lanțuri naționale de retail.

 

Despre Grupul ELKO, ELKO Rusia și ELKO Romania

Grupul ELKO este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse și soluții IT din regiune, reprezentând 210 de producători și oferind o gamă largă de produse și servicii către mai mult de 7700 de companii, producători de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 30 de țări în Europa și Asia Centrală. Cifra de afaceri a grupului în 2017 s-a ridicat la 1.593 de milioane de dolari.

Filiala grupului ELKO din Rusia s-a stabilit în 1995. Există 3 birouri: Moscova, Saint-Petersburg și Krasnoyarsk și depozite în Moscova și Saint-Petersburg. Rețeaua logistică bine organizată a companiei este susținută de cele patru hub-uri: Helsinki, Dubai, Rotterdam și Amsterdam. Compania are în prezent peste 700 de angajați.

Printre partenerii ELKO Rusia se numără principalii jucători de pe piața rusă, respectiv principalele lanțuri naționale și regionale de retail: M.Video, Eldorado, DNS, Svyaznoy, Yevroset, Mediamarket, Technopark, RBT, Key și altele. Parteneri ELKO sunt, de asemenea, principalele companii ruse de integrare și asamblare de computere și servere: Akvariaus, Depo, Ramek etc., inclusiv mii de reselleri din întreaga țară.

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO și este specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT: soluții mobile, componente, soluții de infrastructură IT și de stocare, soluții de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. Compania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează și revând soluții IT, sisteme de comunicații și supraveghere video), adresând toate canalele de distribuție IT & Telecom.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here