• Copiii vor învăța, prin joacă și prin discuții, cum să ia decizii financiare corecte și cum să își gestioneze banii de buzunar

Bucureşti, 31 mai 2018 – La OTP Bank România, Ziua Copilului este sărbătorită și anul acesta timp de o săptămână. Astfel, în perioada 4 – 8 iunie, OTP Bank organizează „Săptămâna Porților Deschise pentru Copii”, împreună cu Fundația Dreptul la Educație. Evenimentul este dedicat nu numai copiilor angajaților OTP Bank, ci și claselor de elevi care vor să descopere lumea bankingului. Tinerii pot învăța cum să își gestioneze banii de buzunar, cum să economisească, cum se mișcă banii în societate, dar și ce înseamnă să gestioneze un buget lunar ca un adult.

 

Pe tot parcursul săptămânii, clase de elevi vor putea participa la activități pe teme financiare, precum și exerciții de decizii financiare și de gestionare a banilor, în unitățile teritoriale ale           OTP Bank din întreaga țară.

 

Elevii vor dezbate, în echipe, diferite situații financiare, obiectivul final al fiecărei echipe fiind acela de a lua o decizie financiară comună. Astfel, angajații băncii îi vor ghida pe aceștia în discuții pe teme precum: bani de buzunar, cereri de împrumut din partea colegilor de clasă sau a prietenilor, găsirea unui portofel pierdut pe stradă, cheltuirea banilor de buzunar înainte de a-și cumpăra cele necesare și altele.

 

De asemenea, cei mici vor afla despre metode de stabilire a prețurilor, metode de gestiune a banilor de buzunar, venit activ și venit pasiv, dobândă, independență financiară, credit imobiliar, cont bancar, fluxul banilor în societate, activitățile băncii, precum și alte subiecte care îi pot interesa din acest domeniu.

 

Profesorii care doresc să participe cu grupuri de copii din ciclul gimnazial sau liceal la evenimentele desfășurate cu ocazia „Săptămânii Porților Deschise pentru Copii” sunt invitați să înscrie în prealabil elevii la adresa [email protected]. Vizitele pot fi organizate în orice zi din perioada 4 – 8 iunie, în intervalul orar 9:00 – 17:00.

 

„Încă de anul trecut, cu ocazia Săptămânii Porților Deschise pentru Copii, Fundația Dreptul la Educație și OTP Bank România deschid ușile filialelor băncii, astfel încât copiii de toate vârstele să poată vedea, cu ochii lor, ce se întâmplă într-o instituție bancară și să intre în contact cu angajații. Dorim să îi familiarizăm pe cei mici, chiar la fața locului, cu concepte financiare, să îi ajutăm să își dezvolte un comportament economic sănătos, dar și să le arătăm că pot învăța prin joacă. Educația timpurie s-a dovedit de fiecare dată calea ideală pentru o dezvoltare optimă, iar prin astfel de acțiuni informale încercăm să le insuflăm celor mici noțiuni simple, cu aplicare imediată, ce îi vor ajuta în viitor”, a declarat Nora Dobre, Director Fundația „Dreptul la Educație”.

 

Proiectul „Săptămâna Porților Deschise pentru Copii” este organizat în colaborare cu Fundația Dreptul la Educație. Fundația susţine şi promovează dezvoltarea aptitudinilor financiare, economice şi manageriale în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani şi oferă tinerilor instrumente psihologice pentru planificarea conştientă a carierei. Toate modulele de educaţie economico-financiară urmăresc însuşirea abecedarului financiar pe baza metodologiei Edutainment, într-un limbaj adecvat vârstei tinerilor.

 

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

 

OTP Bank este a 9-a cea mai sigură bancă din Europa Centrală și de Est în 2017, conform Global Finance. OTP Group oferă servicii universale de înaltă calitate pentru aproximativ 15 milioane de clienți în 9 țări, printr-o rețea de aproximativ 1.400 de unități, rețea de ATM-uri și servicii electronice avansate. OTP Bank este cel mai mare furnizor de servicii financiare în Ungaria și un jucător foarte important pe piața financiară din Europa Centrală și de Est.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here