Fiecare femeie are, uneori, nevoia de un imbold, care sa ii creasca stima de sine si increderea in propriile-i puteri. Si pentru ca o femeie nu are niciodata prea multe haine sau prea multi pantofi, intotdeauna sunt la vanatoare de oferte, care sa le ajute sa arate bine in orice circumstanta.

 

O vorba straveche spune “Imbraca-te pentru ceea ce vrei sa fii”, iar femeile se folosesc de acest laitmotiv de fiecare data cand isi aleg vestimentatia. Evident, un punct aparte il reprezinta incaltamintea. In 2015, un studiu realizat de catre Universitatea Northwestern a demonstrat ca hainele pe care femeile aleg sa le poarte le influenteaza starea de spirit de zi cu zi. Altfel spus, preferintele in materie de vestimentatie dicteaza modul in care esti perceputa de cei din jur.

 

 

Cum sa creezi impresia ca esti o femeie puternica?

 

Specialistii in design vestimentar atrag atentia asupra faptul ca totul trebuie sa plece de la starea ta de spirit.

 

Apoi tine de alegerea incaltamintei. Evident, pantofii cu toc, balerinii, cizmele si orice tip de incaltaminte moderna fac deliciul oricarei tinute. Potrivit profesorilor de la Universitatea Bretagne, “pantofii cu toc iti vor creste semnificativ sansele de a obtine ceea ce iti propui”. Tocmai de aceea este bine sa fii la curent cu ce se poarta in materie de incaltaminte de dama, de la pantofi casual la pantofi nude, iar daca nu gasesti un model care sa te satisfaca din punct de vedere vizual, poti oricand opta pentru materialele care iti plac sau alege pantofi la comanda, creati ca sa ti se potriveasca manusa.

 

Alege vestimentatia in functie de evenimentul sau momentul zilei. Un alt studiu realizat de cercetatorii Universitatii  Hertfordshire din Marea Britanie le-a avut in prim plan pe studente, pe care le-a provocat sa rezolve probleme de matematica imbracate mai intai in costum de baie, apoi in uniforme. La final, s-a demonstrat ca fetele au rezolvat mult mai rapid si mai bine problemele, iar concluzia cercetatorilor a fost ca “hainele potrivite te vor ajuta mereu sa fii mai increzatoare in tine si, implicit, mai fericita”.

 

Pune-ti in valoare conformatia corpului. Nu trebuie sa te imbraci cu ce este la moda, ci cu ce iti sta bine. Iar Huffington Post noteaza ca 64% dintre femei aleg gresit masura sutienului, dintre care doar 29% sunt constiente de acest lucru si recunosc faptul ca acest aspect le influenteaza negativ starea de spirit.

 

Nu exagera cu bijuteriile. La o tinuta, less is more, daca nu vrei sa cazi in derizoriu. Bijuteriile trebuie asortate cu hainele, altfel risti să nu te remarci prin ceva special, ci doar prin ceva sclipitor pe o forma fara fond.

 

Cumpara-ti un fier de calcat de calitate, astfel incat sa pari ca scoasa din cutie. Este important sa arati ca tii la imaginea ta, iar o cuta poate crea impresia ca esti neingrijita.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here