București, 18 aprilie 2018: AFI Europe România intră în faza de pre-certificare a ROGBC ca proiect verde, cu primele 2 clădiri rezidențiale ale  dezvoltat de companie în București.

 

AFI Europe România susține sustenabilitatea și standardele înalte de calitate,  conștientizarea sporită a eficienței energetice și importanța acesteia în faza de construcție a proiectului.

 

Procesul de certificare pentru case “verzi” măsoară opt componente distincte ale sustenabilității: leadership pentru mediu, performanță continuă, teren și amplasament sustenabil, eficiența consumului de apă, materiale și resurse, sănătatea și bunăstarea ocupanților, inovația, precum și performanța energetică. Accesarea fazei de pre-certificare „Green Homes” oferă viitorilor rezidenți ai AFI City posibilitatea de a se înrola în programul Ipoteca Verde, program ce acordă o serie de noi beneficii viitorilor proprietari de locuințe prin intermediul anumitor bănci precum Alpha Bank România și Raiffeisen.

 

Pre-certificarea “Green Homes” transformă AFI City într-unul dintre ansamblurile rezidențiale a căror valoare va crește în timp și care se va bucura de beneficii tangibile în ceea ce privește economiile generate de izolarea îmbunătățită, consumul redus de apă, reducerea consumului total de energie, încălzirea eficientă, condiții mai bune ale mediului interior sau ventilație naturală. Acestea conduc, în plus, către un mediu de viață semnificativ mai sănătos și o experiență generală îmbunătățită a vieții pentru întreaga familie.

 

“Tranziția către sustenabilitate reprezintă viitorul, iar prin pre-certificarea obținută de AFI City, oferim cumpărătorilor noștri o construcție bine proiectată și sustenabilă, a cărei valoare și apreciere va crește datorită finanțării pe care băncile o oferă prin intermediul programului de creditare “Ipoteca Verde”. Un proiect pe care potențialii cumpărători trebuie să îl ia în calcul, având în vedere valoarea adăugată de apreciere – deoarece locuințele verzi vor avea cea mai mare valoare de revânzare de pe piața imobiliară rezidențială. Suntem un pas mai aproape în a deveni cea mai bună alegere de pe piață pentru viitorii rezidenți ai AFI City”, declară Tal Roma, Business Development Manager, AFI Europe Romania.

 

“Pentru a obține certificarea din partea ROGBC, dezvoltatorul unui proiect rezidențial trebuie să îndeplinească anumite cerințe obligatorii și să obțină un număr minim de puncte în urma evaluării de clădire verde. Proiectele se pot califica pentru pre-certificare odată ce dezvoltatorul în cauză a încorporat cerințele ROGBC în proiectarea construcției și a transmis organizației noastre documentele relevante. Certificarea finală a ROGBC se acordă de îndată ce proiectul este finalizat” adaugă Elena Rastei, Certification Coordinator, Romanian Green Building Council.

 

 

*****

 

 

Despre AFI Europe

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.

Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.

Despre AFI Europe România:

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de aproape 100%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, pe o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.

În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.

Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.

De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here