Se vorbeste tot mai mult despre beneficiile remarcabile ale implementarii conceptului de economie circulara si care are in vedere nu doar diminuarea drastica a risipei de materii prime, dintre care unele sunt tot mai aproape de a se epuiza, reutilizarea lor intensa, odata cu protejarea naturii, a mediului inconjurator, ci si masuri concrete de stimulare a dezvoltarii economice pe termen lung.

Iar la baza acestui concept de aplicarea caruia depinde viitorul nostru si al generatiilor ce vor veni se afla intensificarea reciclarii, care sa inlocuiasca abuzul fata de resursele naturale, asa cum este evidentiat de economia liniara, precum s reducerea depozitarii deseurilor. Si pentru aceste etape este nevoie de instalatii si echipamente performante, realizate in baza unor tehnologii moderne, care sa contribuie la realizarea unui management al deseurilor de tot felul, cat mai eficient.

Acestea au rolul de a prelucra deseurile menajere si reciclabile si de a le compacta, reducand substantial volumul acestora si transformand transportul acestora intr-unul facil si cu costuri semnificativ diminuate. In functie de dotarile, functiile si dimensiunle lor, se adreseaza tuturor tipurilor de beneficiari, societati de salubritate, firme de colectare a deseurilor, restaurante, hoteluri, supermarketuri, centre comerciale, pana la magazine mici, birouri etc, pentru o cat mai buna gestionare a deseuirilor rezultate.

Astfel, printre echipamentele extrem de eficiente in acest domeniu se numara o gama diversa de compactoare, precum rotocompactoarele, rollpackere, compactoare EPS, compactoare stationare cu melc, presscontainere pentru deseuri menajere sau pentru deseuri reciclabile. De asemenea, presele de balotat deseuri, precum prese de balotat de dimensiuni mici, medii, mari, cele speciale pentru butoaie metalice, prese pentru PET-uri sau cele destinate deseurilor menajere, verticale, orizontale, multicamerale, cu diverse capacitati si pentru diverse tipuri de materiale, sunt o alta categorie de utilaje performante care au calitatea de a reduce volumul deseurilor prelucrate de pana la 90 la suta.

Alaturi de aceste utilaje eficente, un rol important in buna gestionare a deseurilor, in special a celor din materiale dure, dificil de distrus, il au tocatoarele, echipamente cu dotari extrem de rezistente, care reusesc sa zdrobeasca fara efort tot felul de deseuri din material plastic, lemnos, feros sau neferos. Totodata, din aceeasi categorie de instalatii, care reduc drastic volumul si ofera la final o densitate maxima deserilor greu de maruntit si zdrobit se numara tocatoarele de sticla, precum si perforatoarele speciale pentru PET-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here