Exista anumite articole vestimentare care sunt asociate cu un anumit tip de persoana. De exemplu, fustele lungi cu pliuri te fac sa te gandesti la o persoana adepta a stilului vintage sau tricouri cu imprimeuri ce imita vopseaua ne duc cu gandul la moda „hippy”. Urmarind aceasta linie de gandire, exista ideea preconceputa ca pentru doamnele de varsta mijlocie li se potriveste cardiganul.

Cu toate acestea, istoria cardiganului este destul de interesanta, avand originea intr-un articol de imbracaminte militara (un fel de vesta tricotata), care a fost denumit dupa numele celui de-al saptelea Conte din Cardigan, James Thomas Brudenell, militar britanic, care a purtat aceasta piesa in timpul razboiului Crimeei, pentru a-i tine de cald – fiind executat din lana foarte groasa. Chiar daca reputația contelui a avut de suferit, fiind acuzat ca s-a retras dupa campul de lupta, cardiganul a ramas de atunci un obiect vestimentar care a dainuit in timp.

Este incorect ca astazi cardiganul are uneori o imagine negativa, atata timp cat este un obiect vestimentar atat de util. In plus, ar trebui sa fim constienți de versatilitatea lui. Practic, depinde de talentul fiecarei doamne/domnisoare de a combina cardiganul cu alte elemente vestimentare pentru a obține o ținuta moderna.

Cardiganul este unul din obiectele vestimentare pe care fiecare femeie trebuie sa le aiba in dulapul ei. Ele sunt realizate in diverse forme si dimensiuni, culori si printuri. Unele cardigane sunt mai potrivite pentru anumite tipuri de corp, iar altele sunt mai potrivite pentru anumite ținute.

La fel ca orice pulover, un cardigan poate fi realizat din diferite țesaturi: angora, casmir, matase etc. Este important sa alegem cardiganul in funcție de anotimp si de ceea ce purtați de dedesubt (un cardigan prea subțire poate scoate in evidența cutele pe care le formeaza bluza pe care o purtați pe dedesubt).

In timp ce puloverele voluminoase dezavantajeaza femeile mai plinuțe, cardiganul se potriveste pentru orice tip de fizic.  Acest lucru se datoreaza faptului ca un cardigan te face sa pari mai slaba si ascunde imperfecțiunile corpului. In plus, poți purta un cardigan in combinație cu o rochie, cu o fusta, cu un tricou si jeansi, indiferent daca vorbim de ținute casual sau ținute elegante.

De la modelul simplu, la o explozie de culori sau accente pretioase, un cardigan pentru femei da un plus de culoare outfitului tau, fara a pune in umbra celelalte piese ale tinutei. Iar in sezonul de primavara, designerii vin in intampinarea ta cu o gama larga de variante.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here