Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) și Biroul de Promovare Comercial Economică (BPCE) Haga au organizat, la Palatul Camerei bucureștene, o întalnire de lucru cu reprezentanții firmelor și asociațiilor din România interesate să dezvolte proiecte pe piața olandeză.

Principalele obiective ale evenimentului au vizat: accelerarea și promovarea exporturilor românești pe această piață, cooperarea pe terțe piețe și identificarea de proiecte de cooperare cu efecte multiplicatoare în creșterea competitivității.

„În această etapă de dezvoltare economică, internaționalizarea afacerilor firmelor romanești este foarte importantă. În acest context, având în vedere colaborarea deosebită cu ministerul de resort, ne dorim ca aceasta să fie prima dintr-o serie de întâlniri dedicate promovării ofertei românești pe piețe cu potențial”, a afirmat în deschiderea evenimentului dl. George Vodislav, directorul general al Camerei bucureștene. Acesta a subliniat că nu întâmplator, Programul guvernamental de internaționalizare a afacerilor a fost lansat de dl. Ilan Laufer, ministrul pentru mediu de afaceri, comerț si antreprenoriat tot la Palatul Camerei bucureștene.

„Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București este una dintre cele mai active camere de comerț și sunt convins că împreună putem organiza acțiuni deosebite pe relația cu Olanda”, a declarat dl. Cristian Mateescu, ministru consilier la BPCE Haga, Ambasada Romaniei în Regatul Țărilor de Jos, în deschiderea expunerii sale. Diplomatul român a vorbit despre mediul de afaceri din țara lalelelor, punctând faptul că autoritățile acordă un sprijin deosebit antreprenorilor, nivelul internaționalizării afacerilor acestora fiind printre cele mai ridicate din lume.

Ministrul consilier Cristian Mateescu a vorbit oamenilor de afaceri prezenți despre principalele evenimente aflate pe agenda BPCE Haga în anul 2018, dedicate promovării ofertei românești pe această piață (participarea la târguri și expoziții, misiuni economice sectoriale, etc) dar și despre posibilitatea atragerii de investitori olandezi în România. În partea finală a evenimentului a răspuns pe larg întrebărilor oamenilor de afaceri prezenți.

După volumul schimburilor comerciale, Olanda este al optulea partener comercial al României și ocupă primul loc în Topul investitorilor străini în țara noastră.

 

 

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here