Astăzi,  27 noiembrie 2017, are loc la Budapesta al VI-lea Summit al șefilor de guvern din statele Europei Centrale și de Est și Republica Populară Chineză (formatul de cooperare „16+1″). În marja evenimentului, se desfășoară un Forum economic, comercial și financiar în patru paneluri: Tehnologie pentru agricultură și mediu/Managementul apelor; Finanțe; IMM; Comerțul electronic, logistică și vamă.

 

La Forum participă o delegație numeroasa de oameni de afaceri români (cca. 50 persoane, majoritatea reprezentând sectorul întreprinderilor mici și mijlocii), care s-a deplasat în Ungaria, în organizarea Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, (CCIB) fiind a treia ca număr de participanți după delegațiile țărilor organizatoare (Ungaria și R.P.Chineză). Sunt așteptați circa 100 reprezentanți ai businessului din R.P.Chineză și peste 300 din cele 16 state din Europa Centrală și de Est.

Programul delegației române include participarea la Ședința plenară a Forumului, în prezența șefilor delegațiilor oficiale în formatul 16+1, la panelul dedicat IMM-urilor și la întâlnirile B2B cu reprezentanții mediului de afaceri din celelalte state europene (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Serbia și Ungaria).

România a găzduit, în 2013, reuniunea șefilor de guvern ”16+1” , in marja caruia CCIB a organizat o serie de seminarii destinate promovării colaborării româno-chineze şi sesiuni business to business între reprezentanţi ai mediului de afaceri din România şi China.

 

Această nouă acțiune vine să confirme preocuparea CCIB de a sprijini mediul de afaceri din București și din România pentru internaționalizarea afacerilor, fiind organizată la scurt timp după misiunile organizate în Grecia și Republica Arabă Egipt.

 

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here