La Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București a avut loc conferința de prezentare a Programului LIFE al Comisiei Europene. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Mediului, cu susținerea Camerei bucureștene și s-a adresat întreprinderilor mici și mijlocii, dar și celor de dimensiuni mari, organismelor publice și organizațiilor neguvernamentale.

Succesul demersului de accesare a fondurilor europene depinde, pe lângă alți factori, de calitatea membrilor consorțiilor. Camera bucureșteană este un partener pe termen lung, valoros, prin prisma experienței în accesarea de fonduri europene și derularea de proiecte, inclusiv în domeniul mediului”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, președintele CCIB, în deschiderea evenimentului.

Conferința s-a dovedit o excelentă platformă de dialog a reprezentanților mediului de afaceri, CDI și ai societății civile cu reprezentanții Ministerului Mediului, Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și ai Camerei bucureștene.

Vorbim despre sume importante, care pot fi accesate fără intermediari, direct de la Comisia Europeană, pentru proiecte vizând protecția mediului și schimbările climatice”, a punctat moderatorul evenimentului, prof. dr. ing. Ion Hohan, președintele Secțiunii Servicii a CCIB și vicepreședinte al Camerei bucureștene.

Considerați că nu sunteți la o conferință, ci la un curs preliminar pentru scrierea unui proiect finanțat prin Programul LIFE”, a declarat Mădălina Cosma, managerul proiectului „Life Capacity Building”, derulat de Ministerul Mediului, în calitate de beneficiar, proiect finanțat prin Programul LIFE și care vizează creșterea capacității de absorbție a fondurilor LIFE la nivelul României.

Principalele subiecte abordate în cadrul conferinței au vizat: prezentarea Programului LIFE, instrument al Uniunii Europene de finanțare a acțiunilor de mediu și climă; noutățile LIFE 2017; proiecte aflate în implementare; identificarea de teme LIFE; modalități concrete de depunere de proiecte în cadrul Programului LIFE; prezentarea Planului Național de Gestionare a Deșeurilor în contextul surselor de finanțare; măsurile luate de Guvern în sprijinul mediului de afaceri, previziuni și așteptări, problemele întâmpinate în derularea proiectelor LIFE .

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here