Sunt vesti de impact atat in plan personal, cat si organizational: Cum ne dozam efortul si ne planificam cariera pornind de la aceste premise? Daca esti specialist in resurse umane, cum vei reconsidera strategia de resurse umane pentru angajatii din organizatia ta? Modificarile demografice din urmatoarele decenii vor impacta puternic procesele de recrutare, formare si sistemul de beneficii. In consecinta, profesionistii in resurse umane vor trebui sa se pregateasca si sa pregateasca organizatiile pentru o piata a muncii care va arata foarte diferit de cea de acum. Lynda Gratton, Professor of Management Practice la London Business School, unde este coordonatorul celui mai valoros program de resurse umane la nivel mondial, vine la Bucuresti pe 6 aprilie, la invitatia HR Club, pentru a vorbi despre viitorul muncii in contextul cresterii sperantei de viata generale.

Ce se intampla cu piata muncii cand majoritatea oamenilor vor trai peste 100 de ani?

Peste 50% din copiii care se nasc acum in tarile dezvoltate vor atinge varste ce depasesc 100 de ani si chiar si generatia activa acum are sanse semnificativ crescute sa intre in randul centenarilor. In studiul The 100-Year Life, Lynda Gratton si colegul ei economist, Andrew Scott, de la London Business School, trec in revista impactul schimbarilor demografice asupra organizatiilor si asupra felului in care parcursul carierei noastre merge spre o directie cu mai multe etape, unde se combina perioade de experimentare, downshifting, evolutie ierarhica intr-un anumit domeniu si antreprenoriat.

Indivizii se vor adapta mai usor decat organizatiile

Asa cum este de asteptat, indivizii experimenteaza tot mai mult in ultima vreme in felul in care isi croiesc cariera. Vedem tineri care intra intr-o faza de explorare in care incearca diverse joburi si profesii, inainte de a stabili clar domeniul pe care se vor specializa pentru restul carierei. In schimb, companiile inca mai folosesc metodele traditionale de recrutare prin care abordeaza tinerii imediat dupa absolvirea de studii superioare, iar lucrurile se schimba rapid si in aceasta zona. Cine are raspunsul?

Rolul HR-ului in pregatirea pentru viitor a organizatiei („future-proofing the organization”)

Lucrurile vor merge mereu in directii neasteptate si noi trebuie sa incercam sa aflam cat mai multe cu putinta despre ce s-ar putea intampla pentru a avea cat mai multe optiuni la indemana, spune Lynda Gratton. Rolul HR-ului va deveni tot mai important si se va dovedi vital in anticiparea trendurilor demografice si a felului in care acestea impacteaza piata muncii. Specialistii de resurse umane vor trebui sa traduca aceste rezultate in strategii de recrutare, remunerare si formare adaptate pentru o cariera cu mai multe etape, care se va prelungi cu cel putin 10 ani peste varsta de pensionare de acum.

Lynda Gratton, prima data in Romania

Lynda Gratton este presedintele de onoare al Galei Premiilor de Excelenta in Resurse Umane si va acorda premiul “Lynda Gratton Award of Future-Proofing HR” unuia dintre proiectele inscrise la categoria de strategie de HR. In competitia de anul acesta au aplicat 61 de proiecte care vor fi evaluate de un juriu de specialisti si CEOs si, in premiera pentru Gala HR Club, de un juriu al Generatiei Z.

Detalii despre inscrierile la Master Class si Gala se gasesc pe site-ul HR Club.

Partenerul Principal al Evenimentului: BCR Pensii; Partenerii Anuali: Romanian Software, PeliFilip, TotalSoft, Trend; Parteneri Premiu: Coca Cola, Eucom, Tenaris Silcotub; Parteneri Eveniment: Fundatia Leaders

Parteneri media: AllAboutJobs.ro, BIZ, Cariere, CCIFR, HR Manager, Manager Express, Portal HR

HR Club este asociatia profesionistilor in resurse umane din Romania. Infiintat in anul 2004, misiunea HR Club este de a incuraja dezvoltarea resurselor umane prin sprijinirea si promovarea celor mai bune practici in domeniu.

HR Club are peste 400 de membri din peste 300 de organizatii ce activeaza in principalele industrii din Romania. HR Club este membru al Asociatiei Europene pentru Managementul Oamenilor (EAPM) si membru al Federatiei Mondiale a Asociatiilor din Domeniul Managementului Oamenilor (WFPMA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here