București, 26 ianuarie 2022 – În 2021, aproximativ 1000 de persoane au beneficiat de diferitele programe educaționale lansate de Fundația OTP Bank România, organizația confirmând astfel noua sa orientare strategică de creator de conținut.

În cei 7 ani de activitate, Fundația a acumulat un portofoliu important de proiecte educaționale construite pe patru linii principale de activitate: educație financiară, educația copiilor, orientare în carieră și parteneriate strategice cu asociații și ONG-uri locale.

Rezultatele din ultimul an ne ajută să construim, pe baze solide, către atingerea obiectivelor asumate în anul 2020 prin schimbarea strategiei Fundației, aceea de a deveni creator de conținut educațional valoros în educație financiară și digitală, în comunicare, leadership și inteligență emoțională. Ne dorim să păstrăm aceeași abordare pozitivă și să continuăm misiunea de a avea un impact real în jurul nostru, prin a genera transformare în educație și învațare modernă în rândul noilor generații.”, a declarat Delia Murafa, Director al Fundației OTP Bank România.

Pe direcția parteneriatelor strategice se află programul național de educație digitală, “Lecția în online”, realizat în colaborare cu Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), care se adresează personalului didactic de predare/ conducere, îndrumare şi control din învățământul preuniversitar. Scopul programului constă în dezvoltarea competențelor digitale cu aplicabilitate imediată în proiectarea, implementarea, evaluarea și îmbunătățirea lecțiilor online. În cursul anului 2021, la sesiunile de formare au participat peste 500 de cadre didactice. În prezent, sunt în plină desfășurare sesiunile care au demarat la finalul anului trecut.

Tot în 2021, Fundația OTP Bank România s-a implicat, în calitate de creator de conținut, în realizarea unui program de leadership și comunicare care are drept scop, pe de o parte, construirea unui profil de lider pentru candidații la funcții de management în cadrul școlilor și, pe de altă parte, îmbunătățirea comunicării în cadrul unităților școlare. Programul, rezultat al parteneriatului strategic dintre Fundație și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a fost lansat anul trecut prin organizarea a două sesiuni de instruire a formatorilor, urmate de alte două ateliere de lucru. Obiectivul programului constă în instruirea a 620 de lideri în cursul acestui an.

Anul 2021 a marcat și debutul primului proiect cu finanțare europeană, “Manager în acțiune”, în cadrul căruia Fundația OTP Bank România și-a asumat atât rolul de lider, cât și pe acela de creator de conținut.  În acest sens, a fost elaborat un produs educațional complex destinat studenților facultăților cu profil economic și care răspunde nevoilor acestora de a pune în practică informațiile teoretice dobândite în cadrul cursurilor universitare. În afara Fundației, parteneri în cadrul proiectului sunt Academia de Studii Economice București și Asociația Consultanților în Management din România (AMCOR). Obiectivul programul constă în organizarea de stagii de practică pentru un număr de 284 de studenți economiști.

Tot o premieră pentru activitatea Fundației a fost reprezentată, în 2021, de organizarea și găzduirea primului proiect Erasmus. Obiectivul proiectului a fost identificarea și testarea a două metode de promovare a educației financiare. Proiectul s-a desfășurat în luna septembrie a anului trecut și a reunit 18 participanți din șase țări.

Programul de educație financiară pentru adulți, Fitness Financiar, a continuat și în 2021, la cele 49 de sesiuni participând aproximativ 500 de persoane interesate de dobândirea unui comportament financiar responsabil. Cele două direcții de acțiune ale programului constau, pe de o parte, în promovarea acestui program în rândul colegilor din cadrul Grupului OTP, și, pe de altă parte, către angajații clienților persoane juridice care lucrează cu OTP Bank România.

Fundația OTP Bank România este cel mai important pilon de responsabilitate socială al OTP Bank, asumându-și rolul de a deveni unul dintre principalii piloni de transformare educațională din România.

 

Despre OTP Bank

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezență foarte bună în Europa Centrală și de Est, care oferă soluții financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate. Din 2019, OTP Bank trece printr-un amplu proces de transformare, prin care își propune să crească semnificativ pe segmentele de business și, de asemenea, să creeze o experiență mai bună pentru clienți. Având o echipă în continuă creștere, care îmbrățișează schimbarea și își valorifică potențialul, OTP Bank România construiește o cultură a încrederii la fiecare nivel al organizației. Banca ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors și Fundația OTP Bank România.

 

Pentru informații suplimentare:

Mihaela Duică

PR Manager

OTP Bank Romania, www.otpbank.ro

E-mail: [email protected]

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here