Firma internațională de avocatură CMS a asistat ING Bank România în legătură cu extinderea și modificarea creditului bilateral în valoare de 100 milioane Euro acordat unei societăți din grupul NEPI Rockcastle, printre altele, prin adăugarea unor componente ESG (de mediu, sociale și de guvernanță).

 

„Cunoștințele CMS în domeniul ESG sunt un atu pentru clienții noștri, atât cei din România cât și cei din regiune, care sunt din ce în mai interesați în respectarea standardelor ESG, iar obținerea unui rating de risc, precum cel oferit de Sustainalytics, prezintă avantaje în ceea ce privește accesul la finanțare și plasamentul de investiții. Așadar, alături de colegele mele Alina Tihan și Diana Rotaru continuăm șirul trazacțiilor de succes, finanțările sustenabile profilându-se ca o soluție de finanțare tot mai atrăgătoare atât pentru bănci/finanțatori cât și pentru investitori/corporații,” a declarat Ana Radnev, Partener, coordonatoarea practicii de drept financiar-bancar din cadrul CMS România, co-head al departamentului de finanțare sustenabilă din CMS.

 

„Suntem încântați că am asistat ING Bank România în acest proiect şi ne bucurăm că există un interes din ce în ce mai mare din partea băncilor, dar și a corporațiilor, pentru finanțări “verzi”, sustenabile. O astfel de finanțare presupune o evaluare permanentă a standardelor ESG care trebuie respectate de împrumutat și de îndeplinirea cărora depinde costul final al creditului”, a declarat Alina Tihan, Senior Counsel în cadrul CMS România.

 

CMS a dezvoltat o practică în domeniul managementului factorilor ESG, biroul CMS din București jucând un rol important în coordonarea operațiunilor de finanțare sustenabilă, la nivel de grup.

 

Finanțarea verde acordată de ING Bank România grupului NEPI Rockcastle a fost coordonată de Ana Radnev (Partner, Finance) împreună cu Alina Tihan (Senior Counsel, Finance). De asemenea, din echipa CMS au mai făcut parte Diana Rotaru (Associate, Finance), ea lucrând și în acest proiect împreună cu Ana Radnev pe toate aspectele de sustenabilitate, și Loredana Barbu (Lawyer, Finance).

 

 


 

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați:

 

CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP

S-PARK 11-15 Tipografilor Str., B3-B4, 4th Floor

013714 Bucharest | Romania

T +40 21 40 73-800

E [email protected]

 
NOTE CĂTRE EDITORI

Despre CMS:

Înființată în anul 1999, CMS este o organizație integrată, multi-jurisdicțională, de firme de avocatură, care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscală. Cu peste 70 de birouri în peste 40 de țări din întreaga lume și peste 4.800 de avocați, CMS deține o expertiză îndelungată atât în domeniul consultanței în jurisdicțiile sale locale, cât și internaționale. Având în portofoliu mari companii multinaționale, cât și companii cu capital mediu și start-up-uri, CMS oferă rigoarea tehnică, asistență juridică strategică și parteneriat pe termen lung pentru a menține fiecare client în poziția de lider al domeniului în care acesta activează.

Firmele membre CMS oferă o gamă largă de expertiză în 19 domenii de practică și sectoare de activitate, precum drept societar/fuziuni și achiziții, energie & schimbare climatică, fonduri, sănătate și științe medicale, tehnologie, media, telecomunicații (TMT), taxe, sectorul financiar-bancar, comercial, concurență & EU, litigii, dreptul muncii & pensii, proprietate intelectuală, drept imobiliar și construcții.

Pentru mai multe informații, vizitați cms.law.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here