ING Bank România a scăzut rata dobânzii fixe cu 0.21% pentru creditele ipotecare. Astfel, oferta pentru creditul ipotecar 7FIX ajunge acum la o rată a dobânzii de pornire de 4,49%, cel mai mic preț de pe piață pentru o rată fixă pe șapte ani, fără a se pune condiție pe încasarea salariului la ING sau tipul imobilului.* În plus, din anul opt, dobânda variabilă aplicată din acel moment este mai avantajoasă chiar și față de un credit ipotecar cu dobândă integral variabilă, aplicată de la acordarea creditului.

Pentru creditul de nevoi personale, oferta este disponibilă până la data de 15 martie 2021 și urmărește să impulsioneze consumul local. Astfel, rata dobânzii pentru creditele de nevoi personale scade și mai mult, cu 1% pentru toate sumele acordate începand cu 5 februarie, pornind acum de la 5,99%**. Scăderea ratei dobânzii poate ajunge până la 2% în cazul în care un credit de la altă bancă este refinanțat de către ING. Operațiunile de contractare a unui credit personal, rambursarea normală sau anticipată, precum și închiderea acestuia pot fi făcute și online de către clienții băncii, direct în ING Home’Bank.

Conform celui mai recent studiu realizat de ING International Survey, atunci când au fost întrebați cât sunt de mulțumiți de locuințele lor, românii s-au clasat pe ultimul loc (71,8%), față de alte naționalități precum olandezii (82,2%) sau germanii (80,9%). În ceea ce privește schimbările pe care le-ar face în casă, cei mai mulți români au declarat că ar opta pentru o suprafață mai mare, o renovare, ori un spațiu exterior precum o terasă sau o grădină. Totodată, 47,4% dintre românii intervievați iau în considerare să se mute sau să își achiziționeze o locuință în următorii doi ani.

Într-o perioadă determinată de incertitudini, ING Bank România a întrebat românii care sunt principalele temeri atunci când vine vorba de achiziția unei case. Răspunsurile, sfaturile sau recomandările practice sunt centralizate pe platforma Frici de cumpărat casa unde psihologul Diana Lupu, arhitectul Alina Vâlcu și consultantul financiar din programul Banometru Corneliu Ionescu răspund temerilor românilor. Demersul face parte din obiectivul ING Bank România de a promova sănătatea financiară în viața de zi cu zi, bazată pe decizii financiare informate și potrivite fiecăruia.

 

*Pentru un credit ipotecar ING 7Fix de 400.000 de lei, pe 30 de ani, cu asigurare de viață atașată, avans 25% din valoarea imobilului, rata dobânzii fixă în primii șapte ani este de 4,49%, apoi variabilă trimestrial indice IRCC + marjă 2,26%. DAE este de 5,60%, iar clientul va avea rata lunară de 2.024,37 lei în primii șapte ani. Valoarea totală plătibilă este de 757.141,67 de lei și include: comision analiză dosar (900 de lei), primele pentru asigurarea de viață (25.704,14 lei) și de imobil (PAD 20 EUR/ an și facultativă 16.000 lei), taxa de evaluare a imobilului (690 de lei), așa cum sunt estimate de bancă, comision transfer fonduri (0 lei), taxe percepute de RNPM (65,7 de lei, 21,9 de lei și 43,8 de lei) și Cartea Funciară (387,98 de lei și 75 de lei). Calculul e valabil până la data de 28 februarie 2021, considerând că: indicele de referință din formula Ratei Dobânzii variabile are valoarea de la momentul calculării DAE, iar Rata dobânzii variabile nu este superioară Ratei dobânzii fixe, costurile rămanand neschimbate, iar clientul îndeplinește criteriile pentru a avea 0 lei comision administrare cont curent (altfel este 9 lei/lună). Creditul va fi garantat cu ipotecă pe imobilul achiziționat prin credit. Clientul trebuie să aibă în vedere că variația ratei dobânzii sau fluctuația veniturilor sale pot afecta îndeplinirea obligațiilor de plată. Toate informațiile referitoare la produs și criteriile de eligibilitate sunt disponibile aici.

**Pentru a beneficia de dobânda fixă minimă, de 5,99% pe an, clientul trebuie să îndeplinească următoarele condiții: transferarea veniturilor la ING Bank România, refinanțarea a cel puțin unui credit extern și contractarea unei sume de cel puțin 50.000 de lei, cu asigurare de viață. În aceste condiții, clientul va plăti timp de cinci ani o rată lunară de 966,41 de lei și va returna în final 58.184,46 de lei, cu un DAE de 6,33%. Acesta va achita comisionul de analiză a dosarului în valoare de 200 de lei, ce se reține din suma creditului. La acesta se adaugă taxa de înregistrare la Registrul Național de Publicitate Mobiliară: 87,6 de lei. Valoarea primei de asigurare în prima lună este de 69 lei, nu este inclusă în rată și descrește odată cu soldul creditului. Exemplul este valabil pană pe 15 martie 2021.

Pentru mai multe detalii:

Dana Ceaușu

PR Manager

M: 0786 305 204;

[email protected]

   

 

 

ING

ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări.

Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, și singura bancă cu creștere organică, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri și Mid-Corporate și Wholesale Banking.

Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here