București, 9 aprilie 2020 – BCR-InnovX, programul de accelerare a afacerilor din tehnologie, anunță companiile care au intrat în programul de incubare dedicat grupei Start-ups, cu cifra de afaceri între 100.000 și un milion de euro, din București. Juriul a selectat 13 start-up-uri care participă în programul de incubare ce se derulează în perioada 30 martie-10 aprilie. Cele mai bune start-up-uri vor intra ulterior în faza de accelerare.

 

Cele 13 firme care au intrat în program sunt:

  • Energy Mall: dezvoltă un canal digital pentru comercializarea contractelor de electricitate și gaze naturale, destinat consumatorilor
  • LIFE: dezvoltă prima aplicație gratuită de prevenție prin intermediul unei platforme digitale pentru analiză nutrițională.
  • SPACE HUB: se ocupă cu asamblarea de nanosateliți și trimiterea acestora pe orbita Pământului
  • Finqware: dezvoltă infrastructură tehnologică și produse menite să susțină Open Banking
  • Ingenios: activează în dezvoltarea de soluții pentru servere complexe, în special proiecte guvernamentale
  • Cyscale: construiește o platformă de design pentru domenii cloud
  • Life as a gift: o aplicație de mapare a evenimentelor și preferințelor celor dragi
  • MAASTER: implementarea unui model de planificare a traseelor de transport urban, pentru reducerea traficul și a poluării
  • MEETAIBA: automatizează end to end analiza de afaceri IT prin intermediul a 7 module
  • Enersec: o platformă colaborativă inovatoare cu ajutorul ML și blockchain, pentru a proteja sistemele IoT
  • ORAROO: o platformă în cloud prin care IMM-urile își pot digitaliza procesele ce țin de angajați
  • Mount Devel: servicii pentru siguranțai angajaților din companiile biotech și pharma, prin IA și recunoaștere facială
  • Vendax: o platformă HR ce automatizează procesul de recrutare a companiilor

 

„În contextual actual, mai mult decât oricând, este important să susținem antreprenorii din tehnologie, ei fiind cei care ne pot oferi soluții inovatoare atât pentru prezent, cât mai ales pentru lumea de după Covid-19. Programul BCR-InnovX își continuă demersurile prin care sprijină start-up-urile din tehnologie și chiar se extinde, alocând resurse suplimentare pentru companiile ce oferă soluții pentru Covid-19”, spune Ionuț Stanimir, Director de Marketing BCR

 

În contextul Covid-19, BCR-InnovX a adăugat încă 10 locuri în programul de incubare din București pentru start-up-urile care oferă soluții inovatoare în tehnologie pentru provocările actuale din sănătate, economie și activități sociale. Termenul inițial de înscriere, 29 martie, a fost extins, astfel că start-up-urile se pot înscrie până la 30 aprilie pentru programul dedicat soluțiilor pentru Covid-19.

 

„Programul BCR-InnovX vine cu soluții pentru companiile din domeniul tehnologiei, oferind o metodologie testată și bine pusă la punct de dezvoltare a afacerii, atât înainte, cât și după lansare. De asemenea, firmele beneficiază de expunere internațională, prin stabilirea unor obiective globale încă din faza de proiect, dar și de acces la resurse tehnice și tehnologice oferite de partenerii programului, precum și informații-cheie inovatoare”, spune Daniel Dumitrescu, CEO InnovX.

 

Membrii comitetului de selecție pentru grupa Startups a fost format din: Nicu Iancu (expert în securitate), Bogdan Stefan (expert în Inovație și Tehnologie Asseco SEE Romania), Daniel Ilie (Fost Comandant în Forțele Speciale, Mircea Moraru (Senior Associate CMS), Bogdan Hristescu (Director Regional Euronet), Silviu Florea (dezvoltator soluții fintech), Adela Ioniță (Business Owner Tu în Centru), Daniel Dumitrescu (CEO InnovX), Ana-Maria Crețu (Manager Programe Start-up-uri BCR), Petr Jirat (Director Risc Retail BCR), Ciprian Păltineanu (investitor CEE) și Diana Dumitrescu (Manager InnovX).

 

Programul de incubare de două săptămâni al BCR- InnovX include: 1. Workshop de leadership, 2. Workshop investiții, 3.Workshop de branding, 4. Realizarea unui business plan, 5. Program de mentorat de la antreprenori Alumni InnovX și de la echipa de management BCR.

 

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Startup Grind in partnership with Google for Startups, Mindspace și European Center for Services Investments and Financing (ECSIF). BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice.

 

Mai multe detalii despre Acceleratorul BCR-InnovX: www.bcr.ro/accelerator

 

*  *

 

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe.

 

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 19 centre de afaceri și 17 birouri mobile dedicate companiilor și 430 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de ATM-uri și mașini multifuncționale – aproape 2.000 de echipamente, 14.500 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

 

 

BCR – Comunicare Corporativă

Cătălin Ioniță, e-mail:[email protected] telefon: 0740.247.336

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

P

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here