• Banca Comercială Română, prin Școala de Bani, a încheiat anul 2019 cu peste 136.000 de absolvenți, din toată țara, ai cursurilor de educație financiară.
  • BCR și-a atins obiectivul propus pentru anul 2019 și a reușit să ofere cursuri de educație financiară pentru peste 96.000 de copii și 40.000 de adulți.
  • Banca Comercială Română, prin Școala de Bani, își continuă și în 2020 angajamentul de a oferi românilor acces la informații relevante și de calitate, menite să-i ajute pentru un stil de viață mai bun.

 

București, 21 ianuarie 2020 – Banca Comercială Română, prin Școala de Bani, a încheiat anul 2019 cu un număr de peste 136.000 de absolvenți ai cursurilor de educație financiară, din mai multe orașe din țară. Absolvenții, dintre care 96.000 de copii și 40.000 de adulți, au avut posibilitatea, prin intermediul cursurilor oferite de BCR, să primească informații despre cum își pot organiza veniturile, precum și despre cât de importante sunt deciziile financiare în ceea ce privește bunăstarea fiecăruia.

 

Pe lângă atelierele de la sediile BCR, profesorii Școlii de Bani au mai fost prezenți și în:

  • companii și instituții unde au susținut ateliere angajaților;
  • grădinițe, școli, licee și universități;
  • în 10 orașe din țară cu caravana FLIP;
  • la mai multe evenimente și festivaluri din țară;

 

Pentru a atrage atenția asupra nevoii de educație financiară în România și pentru a continua promisiunea de a pune bazele alfabetizării populației în acest domeniu, BCR a declarat luna octombrie, Luna Educației Financiare care s-a finalizat cu Ora educației financiare, o invitație pentru fiecare dintre noi să ne acordăm un răgaz pentru a ne gândi la deciziile noastre bugetare și cum acestea ne influențează viața. Pe parcursul acestei ore, au fost susținute ateliere de educație financiară simultan în întreaga țară, atelierele fiind susținute de peste 1500 de profesori, angajați BCR printre care și CEO-ul companiei, Sergiu Manea.

 

Prin Școala de Bani, BCR își propune creșterea nivelului de cunoștințe financiare în rândul populației de toate vârstele. Un studiu efectuat în Uniunea Europeană a plasat România pe ultimul loc în ceea ce privește educația financiară. Românilor le lipsesc noțiunile de bază care i-ar ajuta să își administreze eficient bugetul personal, de aceea, astfel de cursuri gratuite reprezintă un prim pas în acest demers.

 

„Toate deciziile financiare pe care le luăm ne influențează modul de viață într-o măsură foarte mare, motiv pentru care avem nevoie să fim cât mai conștienți și responsabili când vine vorba de bugetul nostru. Educația financiară este mai mult decât o necesitate a noastră, a românilor, este o nevoie, al cărei răspuns stă în acțiunile din programul Școala de Bani, pe care îl derulăm cu succes de peste 3 ani deoarece vrem să facem o schimbare în bine în viețile tuturor celor interesați”, spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

 

Școala de Bani este cel mai amplu program de educație financiară din România. În ultimii trei ani, peste 1.000 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au reușit să ofere astfel de cursuri gratuite către aproximativ 320.000 de români – copii, tineri și adulți. Cei interesați se pot înscrie la cursuri prin completarea formularului disponibil pe www.scoaladebani.ro, dar și în sucursalele județene BCR.

 

Toate studiile desfășurate în ultimii doi ani, indiferent de sursă, arată că românii se află pe ultimul loc la educație financiară în Europa. Ultimul studiu realizat de Banca Mondială la nivelul Uniunii Europene şi prezentat în cadrul celei de a doua ediţii a European Money Week din 2018 a plasat România pe ultimul loc din 127 de țări calificate ca răspunsuri, cu un procentaj de 22%, în condițiile unei medii europene de 55%.

 

*  *

 

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

 

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 21 de centre de afaceri și 22 de birouri mobile dedicate companiilor și 431 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de bancomate – 2.000 de bancomate, 15.300 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

 

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.700 de angajați deservesc 16,2 milioane de clienți în cadrul a 2.500 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2018, Erste Group deținea active totale în valoare de 236,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,79 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,5%.

 

*  *

 

BCR – Comunicare Corporativă

Cătălin Ioniță, e-mail:catalin.ionita@bcr.ro telefon: 0740.247.336

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact

InfoBCR

Web: www.bcr.ro

Email: contact.center@bcr.ro

TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here