• Banca Comercială Română a semnat ieri, cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, convenția de colaborare pentru implementarea programului Start-Up Nation

 • Programul prevede acordarea unui ajutor financiar nerambursabil din partea statului în limita maximă a 200.000 lei pentru fiecare nouă firmă sau afacere înființată în acest an

 • BCR le propune viitorilor antreprenori o finanțare punte de 100% din alocația financiară nerambursabilă, cea mai mică dobândă de pe piață – 3,5% pe an, comisioane zero la operațiunile curente, un pachet dedicat de educație financiară, precum și cea mai bine reprezentată rețea bancară din România

 Banca Comercială Română (BCR) a semnat, ieri, convenția de colaborare cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în baza căreia BCR a devenit oficial bancă parteneră în programul Start-up Nation.

Susținerea inovației şi a încrederii în spiritul de inițiativă trebuie să reprezinte o parte importantă dintre obiectivele noastre ca nație, ca țară. Programul Start-Up Nation poate fi un moment de reper în efortul de construire a unui segment sustenabil de antreprenori, dar care are nevoie să se întindă pe cel puțin 5-10 ani. Ca promotori ai implicării oamenilor activi în dezvoltarea și susținerea inițiativelor economice, am decis să ne implicăm în acest program și să le oferim beneficiarilor cele mai avantajoase condiții, atât din perspectiva finanțării și a costurilor asociate, cât și din cea a educației financiare dezinteresate pe care trebuie să ne-o asumăm aici. Vom face astfel în aşa fel încât toți cei care aplică în acest program să simtă că ne au alături şi se pot baza pe un partener de încredere la acest început de drum”, a declarat Sergiu Manea, Președintele BCR.

După acceptarea în programul guvernamental, beneficiarii pot solicita BCR cele două produse special dezvoltate de bancă în vederea susținerii afacerii: pachetul cont curent Start-Up Nation și pachetul credit punte Start-Up Nation:

 • Pachetul cont curent Start-Up Nation include:

  • ZERO lei la deschiderea și administrarea lunară a contului;

  • ZERO lei pentru administrarea cardului de debit;

  • ZERO lei pentru administrarea serviciului de Internet Banking

  • ZERO lei pentru tranzacțiile efectuate prin Internet Banking – se vor plăti doar comisioanele TransFond/BNR;

  • ZERO lei pentru încasările prin ordine de plată în sistem intrabancar (transfer BCR – BCR) și interbancar (transfer alte bănci din România – BCR)

  • ZERO lei pentru serviciul BCR Alert Plus, prin care beneficiarul primește SMS sau email pentru intrările de bani și plățile efectuate în/din contul curent BCR

  • 23% reducere la Pachetul de semnătură electronică.

 • Pachetul credit punte Start-Up Nation, într-un procent de 100% din valoarea alocației financiare nerambursabile obținută prin program, care include:

  • Dobândă: 3,5%/an, cea mai bună dintre băncile participante în program;

  • Total comisioane credit: cel mult 2% din valoarea creditului;

  • Garanții: 80% din valoarea creditului, garantat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) și, în completare, garantare cu bunurile achiziționate în cadrul programului; ipotecă imobiliară asupra conturilor curente deschise la BCR; fidejusiune;

  • Constituirea unui depozit colateral la nivelul dobânzii aferente, pe perioada de creditare;

  • ZERO costuri verificare certificare cheltuieli în teren;

  • Perioada de analiză și soluționare a creditului punte: maxim 20 de zile de la solicitarea creditului.

Pachetul de cont curent Start-Up Nation este deja disponibil în sucursalele BCR și poate fi accesat atât de cei care s-au calificat în program, pentru pregătirea în vederea accesări fondurilor guvernamentale ori a creditului punte, cât și de cei care au fost respinși, dar nu vor să renunțe la ideea de a-și dezvolta o afacere.

Dincolo de oferta strict financiară, BCR le propune antreprenorilor un pachet unic de educație financiară, prin care le va pune la dispoziție materiale educative, ce îi va ajuta la înțelegera pașilor care trebuie făcuți atunci când pornești un business. De asemenea, BCR va organiza cursuri speciale în sucursalele din toată țara, care vor urmări să-i familiarizeze pe antreprenori cu noțiuni contabile elementare, dar și cu concepte precum înțelegerea rolului băncii în capitalizarea companiilor, identificarea nevoilor financiare, tipuri de finanțări și garanții, precum și strategii pentru decizii financiare inteligente.

BCR dispune, în prezent, de 514 unități teritoriale, una dintre cele mai bine reprezentate rețele bancare din întreaga țară, atât în mediul urban, cât mai ales în mediul rural.

* *

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,8 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 18 birouri mobile dedicate companiilor şi 514 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM – peste 2.000 de bancomate şi POS – 15.200 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

* *

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here