• Prime Batteries Technology produce baterii litiu-ion de ultimă generație și sisteme de baterii personalizate pentru sectorul auto, rețelele inteligente și sectoarele industriale.
  • Compania posedă o expertiză unică în producția integrată de baterii, care include fabricarea de celule, construirea modulelor și pachetelor, precum și construirea și operarea unităților de stocare staționară a energiei (ESS) la scară de rețea.
  • Compania a semnat un acord de investiții cu EIT InnoEnergy cu scopul de a-și crește producția anuală la 8 GWh.

Bruxelles, 10 noiembrie 2022: Prime Batteries Technology, un dezvoltator, producător și distribuitor inovator de baterii litiu-ion și sisteme de stocare la comandă, a semnat astăzi un acord de investiții cu EIT InnoEnergy, motorul inovației pentru energie durabilă susținut de  European Institute of Innovation & Technology (EIT), un organism al Uniunii Europene.

Investiția oficializează EIT InnoEnergy ca acționar al Prime Batteries Technology, care va sprijini compania în realizarea ambiției sale de a crește producția anuală la 8 GWh, atrăgând și accesând talente și deschizând calea pentru ca aceasta să devină una dintre poveștile de succes ale lanțului valoric european al bateriilor.

Prime Batteries Technology are o experiență de lungă durată în producerea de baterii și soluții de stocare personalizate într-o gamă largă de industrii, inclusiv auto, naval, manipulare industrială și materiale și stocarea energiei. Înțelegerea aprofundată de către companie a nevoilor clienților, combinată cu acoperirea sa largă de soluții pentru lanțul valoric, a dus la parteneriate de succes cu mari DSO, EPC și producători de energie regenerabilă din Regatul Unit, Germania, Norvegia, Spania, Italia, Polonia, Croația, Slovenia și Turcia.

Având în vedere că valoarea pieței globale a bateriilor se va dubla în următorii patru ani, pe măsură ce cererea crește rapid pentru bateriile litiu-ion – iar în Europa, această cerere depășește producția – creșterea dinamică și consolidarea lanțului de aprovizionare al continentului sunt vitale. Europa este pe cale să devină al doilea cel mai mare producător de baterii după China până în 2025, iar această investiție este un exemplu de expertiză și colaborare cu resurse pentru a permite extinderea rapidă a capacității jucătorilor cheie de pe piață.

EIT InnoEnergy, pe care Pitchbook îl clasifică drept cel mai activ investitor în energie durabilă la nivel global, este forța motrică din spatele European Battery Alliance (EBA) și este recunoscut ca un investitor important timpuriu în alte proiecte de succes din gigafabrica de baterii. Acestea variază de la Swedish Northvolt (rundă de finanțare recent închisă de 2,75 miliarde de dolari), până la French Verkor (rundă de înființare încheiată de 250 de milioane de euro și a asigurat un parteneriat strategic cu Renault).

„Livrăm soluții avansate de stocare către diverși clienți internaționali și am asigurat deja majoritatea comenzilor pentru 2023 și 2024. Calitatea și performanța produselor noastre sunt confirmate de faptul că peste 80% din vânzările noastre sunt destinate clienților care revin. Datorită cererii în creștere, trebuie să ne creștem capacitatea de producție. Ambiția noastră este să creștem producția noastră anuală la 2 GWh până în 2024 și la 8 GWh până în 2026. Vom face acest lucru prin dezvoltarea în continuare a fabricii noastre inteligente care, în același timp, ne permite să producem baterii la un cost semnificativ mai mic”, spune Vicentiu Ciobanu, director executiv la Prime Batteries Technology.

„Investiția activă în electrificarea Europei este cheia pentru securitatea energetică a continentului și pentru a accelera tranziția către durabilitate. Ne angajăm să găsim cele mai bune tehnologii și să sprijinim cele mai promițătoare companii pentru a le ajuta să crească și să aibă un impact real la o scară din ce în ce mai mare”, spune Diego Pavia, CEO al EIT InnoEnergy.

Despre tehnologia Prime Batteries

Prime Batteries Technology dezvoltă, produce și comercializează baterii litiu-ion și sisteme de stocare personalizate. Compania operează la un nivel ridicat de profitabilitate datorită accentului pus pe producția de soluții de stocare a energiei la comandă, înțelegerea aprofundată a nevoilor clienților și lărgimea lanțului valoric (80% din valoarea adăugată este generată în casa).

Compania are o experiență de lungă durată și deservește o mare varietate de industrii, inclusiv auto, naval, manipulare industrială și de materiale și stocarea energiei. Principalii clienți existenți ai Prime includ producători mari de DSO, EPC și energie regenerabilă din Regatul Unit, Germania, Norvegia, Spania, Italia, România, Polonia, Croația, Slovenia și Turcia.

Despre EIT InnoEnergy

EIT InnoEnergy operează în centrul tranziției energetice și este motorul principal de inovare în domeniul energiei durabile, aducând tehnologia și competențele necesare pentru a accelera acordul ecologic și obiectivele de decarbonizare ale Europei.

Recunoscut la nivel global drept cel mai activ investitor în energie durabilă și unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie climatică și energie regenerabilă în 2020, EIT InnoEnergy sprijină inovațiile într-o serie de domenii. Acestea includ stocarea energiei, transportul și mobilitatea, sursele regenerabile și clădirile și orașele durabile – valorificând ecosistemul său de încredere de peste 1200 de parteneri și 29 de acționari.

Cele peste 180 de companii din portofoliu sunt pe cale să genereze 72,8 miliarde de euro în venituri și să economisească 1,1 G de tone de CO2e anual până în 2030.

EIT InnoEnergy este forța motrice din spatele a trei inițiative europene strategice, care includ European Battery Alliance (EBA), the European Green Hydrogen Acceleration Centre (EGHAC) și European Solar Initiative (ESI).

EIT InnoEnergy a fost înființat în 2010 și este susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism independent al UE înființat în 2008 pentru a stimula inovația și antreprenoriatul în întreaga Europă. Astăzi, EIT InnoEnergy are birouri în toată Europa și în Boston, SUA. www.innoenergy.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here