București, 13 decembrie 2021                                    Circa 40% din proiectele desfășurate în acest an de Hünnebeck România, unul dintre principalii furnizori locali de sisteme de cofraje, eșafodaj și schele,  s-au desfășurat pe segmentul de infrastructură. Mai mult de atât, acestea au fost cu 10% mai multe comparativ cu anul trecut.  

Piața de proiecte de construcții din România este foarte dinamică. La nivelul business-ului nostru, în acest an, am deservit multe proiecte atât în infrastructură, cât și pe segmentul comercial. Cu toate acestea, am observat o creștere importantă – de 10 procente – a numărului proiectelor de infrastructură, ceea ce în cazul nostru reprezintă preponderant proiecte rutiere”, a declarat Mircea Georgescu, Director General al Hünnebeck România.

Creșterea raportată pe zona proiectelor de infrastructură a fost determinată nu doar de creșterea sumelor alocate de stat în construcții majore, ci și de impactul pandemiei de Coronavirus asupra investițiilor pe piața imobiliară rezidențială și de birouri. Majoritatea investitorilor au fost mai prudenți și au amânat anumite investiții, aceasta fiind tendința pe care compania o preconizează și pentru următoarele luni.

În timp ce proiectele din segmentele rezidențiale, comerciale și logistice vor continua să reprezinte o pondere importantă din business-ul Hünnebeck România, Mircea Georgescu se așteaptă la o creștere puternică a afacerilor pe segmentul de infrastructură în viitorul apropiat.

„Pentru 2022 estimăm că proiectele de infrastructură vor avea cea mai mare pondere în afacerile companiei noastre. Și ne-am pregătit pentru acest lucru din punct de vedere al ingineriei și al capacităților flotei, așa cum am putut dovedi în cadrul unora dintre cele mai prestigioase proiecte rutiere românești din acest an”, a subliniat reprezentantul companiei.

Când vine vorba de principalele provocări ale anului ce tocmai se încheie, reprezentantul companiei a subliniat că implicarea în mari proiecte de infrastrutură a necesitat furnizarea de cantități mari de cofraj și eșafodaj într-un timp foarte scurt. În acest sens,  Hünnebeck România are avantajul de a avea acces rapid la volume mari de materiale atât în centrele locale, din Ilfov și Cluj, cât și în cele din țările din apropiere unde compania are parteneri.

“Un alt aspect important de luat în calcul privind anul 2021 este că am asistat la o presiune foarte mare pe preț și pe reducerea timpilor de execuție. Concentrarea noastră pe oferirea de produse care îmbunătățesc productivitatea la fața locului în termeni de ore de muncă – și, prin urmare, costurile proiectului – i-a ajutat și pe clienții noștri să facă față acestor provocări”, a adăugat Mircea Georgescu.

Printre cele mai importante proiecte ale anului acesta pentru Hünnebeck România se numără realizarea viaductului Tălmăcel de pe tronsonul de autostrada Sibiu – Boița și a Drumului Expres Craiova – Pitești.

 

###

Despre Hünnebeck

Hünnebeck România este parte a companiei germane Hünnebeck, una dintre mărcile de tradiție din portofoliul grupului american Brand Safway. Hünnebeck, cu sediul în Europa, a luat naștere în urmă cu peste 90 de ani, în 1929, și este unul dintre principalii furnizori europeni de echipamente de cofraj, schele și sisteme de siguranță caracterizate de o calitate înaltă, flexibilitate și rentabilitate. Hünnebeck oferă, de asemenea, o gamă largă de servicii destinate proiectelor, variind de la inginerie, logistică de șantier, servicii de curățenie și reparații, instruire a utilizatorilor și servicii de cofraj până la dezvoltarea completă a proiectului. Hünnebeck este parte a diviziei de cofraj din cadrul Brand Safway, divizie ce include și SGB (OrientulMijlociu / Asia) și Aluma Systems (America de Nord și America Latină).

În România, Hünnebeck deține două sedii și depozite în București – Rudeni și în apropiere de Cluj-Napoca – Căpușu Mare, în cadrul cărora activează cca. 80 de angajați.

Brand Safway cu sediul central în Kennesaw, GA, SUA, este furnizor principal de servicii de specialitate pentru piețele internaționale de energie, de industrie și pentru piețele de infrastructură din întreaga lume. Gama extinsă de servicii include schele și echipamente de acces, servicii de protecție împotriva coroziunii, servicii de anvelopare și vopsire, de izolare, ignifugare, material refractare, servicii mecanice, inginerie, sisteme de cofrare și eșafodaj.  Ca parte a prezenței sale globale, Brand Safway servește peste 30.000 de clienți din întreaga lume printr-o rețea strânsă de peste 40.000 de angajați în 225 de locații din 30 de țări.

###

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here