Dacia face eforturi să tină pasul cu piața. Mihai Bordeanu, director de marketing pentru Dacia în cadrul Grupului Renault, a afirmat că modelele noi care vor fi lansate începând din anul 2022 vor avea şi opţiunea unei motorizări hibride.

„La asta ne gândim foarte serios, este luată în calcul pentru viitorul gamei, este luată în calcul şi pentru viitorul altor modele. Toate modelele noi lansate începând cu 2022 vor fi electrificate. Atenţie, spun electrificate, nu electrice, deci vor avea şi această opţiune. Deocamdată, pentru lansarea generaţiei a treia de Sandero, costurile sunt încă destul de ridicate şi atunci am preferat să lansăm gama de motoare pe care aţi văzut-o, dar, cu siguranţă, hibridul e parte din planurile de viitor”, a spus Mihai Bordeanu într-o conferinţă de presă organizată la Titu, cu ocazia unui test drive pentru jurnalişti cu noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway.

Dacia a anunțat prețurile la noile Logan, Sandero și Sandero Stepway

DACIA fără diesel
Bordeanu a exclus, totodată, posibilitatea introducerii unui motor diesel pentru cele trei noi modele, care vor fi comercializate doar cu motorizări pe benzină sau benzină şi GPL.
Am studiat trendul, ce se întâmplă cu piaţa (…), or, cererea pentru motorizările diesel e în clară descreştere pe acest segment în Europa. Răspunsul simplu este nu, nu vom avea diesel în gamă”, a precizat Bordeanu.

Vlad T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here