29 octombrie 2019. Clever anunță că a obținut aviz tehnic definitiv ca operator al platformei digitale de transport alternativ de la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale. Astfel, cei 1,5 milioane de pasageri Clever pot beneficia în continuare de servicii moderne și rapide de taxi și transport alternativ, conform Ordonanței de urgență nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto.

 

„Primirea avizului tehnic definitiv este un pas important și apreciem rapiditatea cu care Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale a acordat avizele, într-un termen mai scurt decât termenul limită prevăzut de lege. Astfel, ne putem concentra în perioada următoare pe sprijinirea companiilor și șoferilor de transport alternativ care trebuie să parcurgă, la rândul lor, procesul de autorizare. Înrolarea șoferilor de transport alternativ este deja în curs de desfășurare, totul ca, de la 1 noiembrie, pasagerii să continue să beneficieze de serviciile noastre de mobilitate urbană ca și până acum”, a spus Anca Gherle, Public Affairs Manager în cadrul Clever.

 

Potrivit noii legislații, toate aplicaţiile de transport alternativ trebuie să obțină avizul tehnic de la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale până la data de 1 noiembrie 2019, pentru a putea continua să-și desfășoare activitatea în România. Totodată, șoferii trebuie să obțină o autorizaţie pentru transportul alternativ de la agenţia teritorială a Autorităţii Rutiere Române din judeţul sau municipiul de care aparțin și să se asigure că îndeplinesc o serie de condiții prevăzute de lege.

 

”Începând de azi, așteptăm toate companiile de transport și șoferii parteneri care îndeplinesc condițiile de funcționare să prezinte documentele și să semneze contractele de afiliere pe platforma Clever”, a mai spus Anca Gherle. În același timp, companiile și șoferii care nu au parcurs încă procesul de autorizare pot beneficia în următoarea perioadă de sprijin din partea Clever în vederea constituirii dosarului și obținerii autorizației, precum și în vederea eliberării ecusonului pentru Transport Alternativ pentru platforma Clever.

 

Clever are în prezent peste 30.000 de șoferi înregistrați, atât pentru serviciile de taxi, cât și pentru cele de transport alternativ.

 

 

 

 

 

 

 

Despre CLEVER

 

Aplicația Clever a fost fondată în 2010 și este prima aplicație de e-hailling din România care

permite atât plata cash a cursei, cât și plata direct din aplicație, prin card bancar. Cu peste 1,5

milioane de utilizatori și peste 30.000 de șoferi înregistrați, Clever a revoluționat mobilitatea

urbană din România. Compania are peste 60 de angajați și este prezentă în peste 20 de orașe

din România.

 

În luna iunie 2017, business-ul Clever a fost achizitionat de grupul Intelligent Apps, înființat în

2009, parte a companiei Daimler Mobility Services. Din același grup fac parte aplicațiile Mytaxi

(disponibilă în 9 țări din Europa) și Beat (activă în Grecia, Peru, Chile și Columbia). Intelligent

Apps are 16 milioane de utilizatori în 14 țări și 100 de orașe, fiind cea mai mare aplicație de

mobilitate urbană din Europa.

 

Mai multe informații și kitul de presă complet sunt disponibile pe www.clevertaxi.com.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here