București, 10 octombrie 2023 O avarie semnificativă produsă la conductele de apă a cauzat, anul trecut, pagube importante mai multor locuințe, pentru care s-au plătit despăgubiri de aproape 5 milioane lei în baza polițelor de asigurare facultative dedicate, arată datele UNSAR.

În plus, avariile accidentale produse la instalațiile de apă de conductă domină topul celor mai frecvente riscuri pentru care s-au plătit despăgubiri – peste 51% din totalul dosarelor de daună despăgubite anul trecut în baza asigurărilor facultative pentru locuințe. Clasamentul  este completat de furtuni (11% din totalul dosarelor), inundații ca fenomen natural (9%), de prejudicii produse terților (5%) și de incendii (5%).

„Studiile arată că doar 4 din 10 proprietari sau viitori proprietari de locuințe știu că avariile instalațiilor interioare ale clădirii pot fi acoperite în baza unei asigurări facultative de locuință[1]. Așadar, vom intensifica acțiunile de informare cu privire la beneficiile asigurărilor dedicate locuințelor, pentru ca oamenii să poată lua decizii în cunoștință de cauză”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.

„Cu siguranță, o asigurare potrivită locuinței pe care o deținem va face diferența în diverse situații nefericite care ne pot afecta pe fiecare dintre noi„, a completat Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți în cadrul UNSAR.

Asigurarea facultativă pentru locuință oferă un nivel suplimentar de protecție față de cea obligatorie PAD, acoperind, în plus față de dezastrele naturale, și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundații produse de avarii ale instalațiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum și alte situații neprevăzute – inundații produse vecinilor, defecțiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice / electrocasnice etc.

Aceasta oferă o protecție extensivă, personalizată în funcție de specificul și necesitățile fiecărui individ, garantând astfel siguranța deplină în fața provocărilor și riscurilor zilnice.

***

 

 

Despre UNSAR

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de aproximativ 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurările reprezintă un sector – cheie al economiei românești, contribuind la dezvoltarea acesteia. Asiguratorii din România Membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de circa 1.8 miliarde EUR pe an, ceea ce înseamnă 5 milioane EUR în fiecare zi calendaristică.

[1] Conform noului studiu sociologic realizat de IRES la solicitarea UNSAR, privind Evoluția percepției consumatorilor privind asigurările obligatorii și facultative și noile riscuri generate de schimbările climatice, septembrie 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here