București, 04 iulie 2023 – Din ce în ce mai mulți români sunt protejați de o asigurare voluntară de sănătate, având, astfel, acces la servicii medicale de calitate. Astfel, potrivit datelor UNSAR, numărul persoanelor asigurate prin acest tip de poliță este în creștere, depășind 630.000 la finalul anului 2022.

Anul trecut, asigurările voluntare de sănătate au fost segmentul care a înregistrat una dintre cele mai mari creșteri la nivelul pieței de asigurări facultative, cumulând prime brute subscrise în valoare de aproximativ 670 milioane lei, cu circa 35% mai mult decât în 2021. Foarte important, și indemnizațiile brute plătite de asigurători românilor, în baza acestor polițe, au crescut anul trecut cu peste 28% comparativ cu 2021. Acești bani au acoperit costuri cu serviciile medicale de care au avut nevoie cei care erau protejați de o asigurare voluntară de sănătate, sume care, așadar, nu a mai fost necesar să fie cheltuite din fondul public de asigurări sociale de sănătate.

Cel mai recent raport publicat de ASF arată că dinamica s-a menținut și în primul trimestru din 2023, atât la nivel de subscrieri, cât și din perspectiva indemnizațiilor plătite de companiile de asigurări, care au crescut cu 39% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

“Piața asigurărilor de sănătate a evoluat continuu, deși suntem încă departe de nivelul altor țări din Europa. Există, în continuare, un potențial foarte mare de dezvoltare în această zonă, care poate fi accelerat prin politici publice care să încurajeze accesarea acestor soluții de protecție”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.

Asigurările voluntare de sănătate protejează suplimentar bugetul familiei în cazul producerii unei îmbolnăviri sau a unui accident cu consecințe nedorite și, adesea, costisitoare.

 

***

 

 

 

 

 

 

Despre UNSAR

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de aproximativ 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here